Al decennia lang is er bij aanvang van de thuiswedstrijden van ons vlaggenschip ‘het boekje’ aanwezig. De aankondiging van de aanstaande wedstrijd, de opstellingen, de stand…….en een stukje over de staat van ons elftal! 

Na ook de tegenstander gecontact te hebben, kon er ook altijd wat genoteerd worden over de tegenstander van die dag en na het lezen van het boekje was den supporter klaar voor de match!


Maar…….tijden veranderen! De smartphone is gewillig en sinds het begin van dit seizoen prijkt er een prachtig ledbord in de hoek van het hoofdveld, die ons meer en meer zal gaan voorzien van informatie aangaande de wedstrijd, die op dat moment gespeeld gaat worden. 


De toenemende kosten overall en het feit, dat er steeds meer informatie online te vinden is, heeft er toe geleid dat er is besloten een einde te maken aan het tijdperk: papieren wedstrijdboekje……

Altijd jammer, het einde van een tijdperk, maar de herinnering blijft! En gelukkig heeft onze archivaris de boekjes altijd veilig opgeborgen, zodat ze altijd nog terug te halen zijn! (waarvoor dank Hans Engelvaart!)


Met veel liefde heb ik ze altijd gemaakt en hopelijk hebben velen er van kunnen genieten!?


AvL

De eerste
Nu bekend werd dat het laatste programmaboekje uitgebracht is doken we eens in het archief om te zien wanneer de eerste is verschenen.


Op 3 september 1988 is het 1e programmaboekje, toen nog saterdayscorner geheten en geïnitieerd door ondergetekende en Wim Riezebos, uitgedeeld tijdens de thuiswedstrijden van het 1e elftal.

Bijgaand hebben we het boekje afgedrukt en het is leuk te lezen om te zien wie er toen in het 1e elftal stonden.

 

Wat rest is de dank uit te spreken aan alle schrijvers van dit boekje. De laatste tijd was dat Anko v Leeuwen. Daarvoor waren dat Menne Drolenga, Martin Steffens en George Broekhuizen.


Mvg
Hans Engelvaart archivaris