Nadat de wedstrijd van vorige week geen doorgang kon vinden, aanstaande dinsdag wordt deze ingehaald, was het vandaag dan weer tijd om de wei in te gaan.

   

asv Dronten trof in OVC een geplaagde ploeg, die maar niet uit de onderste regionen van de 2e klasse weg lijkt te kunnen komen.

    

asv Dronten daarentegen strijd met Veensche Boys, Unicum en Batavia om de titel en kon zich dus geen verlies veroorloven.

  

asv Dronten startte met de volgende 11 spelers:
Bindenga, Breemhaar, Maljaars, Diepstraten, Kroes, van der Vlag, de Boer, Timmer, Telgen, Brouwer en Woertink.

op de bank zaterdag: Tolhuijsen, Meulens, Siebelink, Breukelman, Stenekes en van Velthoven.

Een speciale wedstrijd voor Laurens Brouwer, hij speelde zijn 100e wedstrijd voor asv Dronten, een huldiging waard!

  

Dat asv Dronten geen steken wilde laten vallen, was van meet af aan duidelijk. Vanaf de aftrap was het eenrichtingsverkeer richting het vijandelijke doel en Rèmon Kroes startte met een waarschuwingsschot, die door de keeper maar net naast kon worden getikt. 
Ook van der Vlag deed van zich spreken, een goeie aanval en dito voorzet werd niet op waarde geschat, waardoor een kans op de openingsgoal verloren ging.

   

OVC kroop hierna iets meer uit haar schulp en nadat een speler van OVC geblesseerd bleef liggen en OVC doorspeelde, zag Bindenga tot zijn opluchting een afgeslagen voorzet op de lat belanden. Na de onstuimige openingsfase kwam er rust op het veld. Een verlammende rust, want ineens gebeurde er weinig tot niets meer voor beide doelen.

   

Het duurde tot minuut 35 voordat er weer een opleving kwam. Een corner van Kroes kon van dichtbij binnengekopt worden door Rik Breemhaar: 1-0! In de daaropvolgende 10 minuten een kleine kans voor OVC en vooral
Dinand Woertink, die meer en meer zijn tegenstander begon op te zoeken. Bij een van deze aanvallen kroop hij naar binnen en verraste de keeper bijna in de korte hoek.

    

Toch was het niet Woertink, maar Timmer en de Boer die zorgden voor het slotakkoord van de eerste helft: Martijn Timmer werd weggestuurd en leverde een perfecte voorzet, die door Jodi de Boer werd binnen gekopt. 2-0 en gelijk rust!

   

Nick Siebelink verving Niek Telgen in de rust, hij kwam te spelen op het middenveld en zorgde voor nieuwe energie. Deze energie sloeg over op het team. Het was Martijn Timmer, die de bal veroverde en deze bracht bij Dinand Woertink, die eenzelfde actie als in de eerste helft in petto had, deze keer met meer succes: hij kapte zijn man uit en schoot de bal in de korte hoek, het antwoord van de keeper bleef uit: 3-0!

  

Het verzet van OVC was gebroken, want een paar minuten later was het een vlotte combinatie door het midden, waardoor opnieuw Woertink alleen voor de keeper kwam, hij omspeelde deze en kon simpel binnentikken: 4-0!

  

Rèmon Kroes, na een knieblessure weer op de weg terug, kreeg wat rust en werd gewisseld voor Sean Stenekes. En ook Pim Breukelman mocht zijn opwachting maken, hij kwam in het veld voor de goed spelende Martijn Timmer. 

  

Deze Breukelman liet gelijk van zich horen, in vrije positie kreeg hij een kans, maar schoot hij op de keeper van OVC op. In de 65e minuut was het wel opnieuw raak. Een afgeslagen corner van Breukelman kwam voor de voeten van Bas Maljaars en deze haalde genadeloos uit, waardoor de bal in de bovenhoek belandde: 5-0! Een monsterscore lag in het verschiet. 

   

Trainer Posthuma bracht nu ook jeugdspeler van Mateja Tolhuijsen, hij verving aanvoerder Rik Breemhaar, die met het oog op de wedstrijd van dinsdag ook wat rust kreeg. 
Deze Tolhuijsen bleek bedrijvig op de linkerflank en een voorzet van hem kon door de keeper niet vast worden gehouden. Pim Breukelman was attent en liftte de bal over de keeper het doel in: 6-0!
2 minuten later leek Breukelman zijn goede invalbeurt helemaal te bekronen, na een prachtige aanval over meerdere schijven, het publiek op de banken, maar gejuicht werd er niet: Breukelman pegelde de bal op de paal. 

   

Dit bleek het laatste wapenfeit. Een prima overwinning en daarna het bericht dat Veensche Boys geheel verrassend verloren had van vv Renswoude. De spanning neemt toe in de 2e klasse G.

   

Aanstaande dinsdag speelt asv Dronten thuis tegen vv Lunteren. Aanvang: 20:00 uur. 

  

AvL