asv Dronten neemt het aanstaande dinsdag thuis op tegen vv Lunteren. De wedstrijd werd eerder afgelast vanwege teveel corona besmettingen, maar zal dan nu toch plaats gaan vinden.


De mannen  van Lunteren kennen een wisselvallig seizoen, droegen zelfs een tijdje de rode lantaarn, maar proberen langzaam op te krabbelen naar boven. 

In de belangrijke wedstrijden afgelopen weken tegen mede degradatiekandidaten Renswoude, AVW en Valleivogels werden 5 punten behaald. Eén ding staat vast, waar Lunteren komt, willen ze het gras opvreten. Een voordeel kan dan zijn, dat er dinsdag op kunstgras wordt gespeeld. 


Daarnaast is vv Lunteren erg druk met het op peil krijgen van de selectie voor volgend seizoen. Misschien dat het hoofd al verder is dan deze wedstrijd en de concentratie dus niet optimaal.


Trainer Posthuma en assistent Rijneveld zagen de afgelopen weken een team wat heerlijk combineerde, veel kansen bij elkaar speelde, maar vaak wat laat op gang kwam. Juist dat ‘opeten van het gras’ verlangt men vanaf seconde 1, elke wedstrijd. Hopelijk, dat de mannen elkaar daar deze week goed op hebben geattendeerd. 


Niek Telgen en Rèmon Kroes worden langzaam gebracht en wisten het de afgelopen weken een helft (of iets langer) prima vol te houden. Jeroen van der Meer daarentegen moet nog verstek laten gaan. Net als Kelson Raven en ook Yanick Leichtenberg heeft zich aangesloten bij de geblesseerden, hopelijk kan hij snel weer aansluiten!
En dan was er nog Yordi Schols die ontbrak afgelopen zaterdag.  De vraag is wanneer hij weer inzetbaar zal zijn.


Veensche Boys lijkt haast ongenaakbaar in deze tweede klasse, maar zij beginnen toch punten te morsen de afgelopen weken. De spanning is weer helemaal terug. Wil  asv Dronten volledig mee gaan doen, dan moeten ze dus wel het gras vanaf minuut 1 gaan ‘opvreten!’ En is een overwinning het enige wat telt. Bij een overwinning komt asv Dronten namelijk op 1 punt van koploper Veensche Boys. 


We hopen dat een hoop supporters de voorwedstrijd van Ajax – Benfica komen aanschouwen. 


Dat kan dinsdag a.s. vanaf 20:00 uur op het burgemeester Dekker sportpark aan de Educalaan. 


AvL