Zaterdag 23 september, na een prima voorbereiding, met een 2e plek op het BET toernooi en een 2e plek in de bekerpoule en daardoor plaatsing voor de 2e ronde, startte dan nu de competitie. Een ontdekkingstocht tegen allerlei tegenstanders, die voor asv Dronten onbekend zijn.

De eerste daarvan was RKHVV.

Trainer Posthuma had zich goed voorbereid met geschoten beelden van de ploeg uit Huissen en  daarop een prima strijdplan gebaseerd.

De staf kende een luxeprobleem: slechts 18 man mogen er op het wedstrijdformulier verschijnen, waardoor een aantal spelers op de tribune plaats moesten nemen.

asv Dronten startte met de volgende 11 namen:

Bindenga, Raven, Diepstraten, Telgen, de Graaf, Timmer, Schols, Veldman, Breukelman, de Brons en Bos.

Op de bank:

Verburg, Bosch, van der Stoel, de Boer, Meulens, Brouwer en Kroes

Zeker de positie van Kroes op de bank was verrassend, maar na de afgelopen wedstrijden kon trainer Posthuma niet om de middenvelders Breukelman en Telgen heen.

asv Dronten begon furieus aan de wedstrijd en zette de mannen uit Huissen gelijk onder druk. Al in de 4e minuut speelde Pim Breukelman Martijn Timmer vrij, maar die kon de bal net niet goed raken. Los daarvan stond de keeper van RKHVV goed gepositioneerd. Vlak daarna een gevaarlijke vrije trap van Dronten, maar ook hierbij net geen goal.

In de 12e minuut een hachelijk moment in de eigen 16. Veldman zette een sliding in, leek de bal te missen, maar had deze toch en vond hierna heel snel Niek Telgen, deze stuurde Bos weg en zijn voorzet belandde bij de zeer bedrijvige Timmer. De aanval verdiende een goal, maar deze kwam er nog niet.

asv Dronten hield het veld zeer compact en de wedstrijd speelde zich vooral om en rond de middencirkel af, waarbij RKHVV eigenlijk totaal niet in het spel voor kwam.

In de 20e minuut ontweek de Graaf enkele tackles, voordeel was op zijn plaats, maar de scheidsrechter floot, gaf geel aan een speler van RKHVV en asv Dronten mocht een vrije trap nemen. De bal kwam bij Florijn Diepstraten, die met de week meer minuten gaat maken, maar hij kon zijn kopbal niet genoeg kracht meegeven.

Dronten hield de controle en ging op zoek naar de 1-0. Willem Jelle Bos vond Jeremy de Graaf, maar deze schoot over. In minuut 35 een moment waarbij de schrik even om het hart sloeg: de keeper van RKHVV kegelde Diepstraten omver, de roep om een penalty was er, maar nog meer de zorg om Diepstraten. Gelukkig stond hij vrij snel weer op. De scheidsrechter zag in de actie geen strafschop.

Gelijk hierop volgend een mooie actie van een aanvaller van RKHVV, maar op de rand 16 schoot hij de bal richting cornervlag.

In het laatste kwartier van de eerste helft zakte de wedstrijd wat in, asv Dronten was geduldig, RKHVV kon geen potten breken. Ook niet toen Bos de bal inleverde voorin en een gevaarlijke aanval ingezet kon worden door RKHVV, maar de spelers uit Huissen dit verzuimde.

Net voordat de scheidsrechter wilde fluiten voor de rust, een actie van Schols op rand 16 van RKHVV. Eén van de middenvelders wilde hem blokken, deed dit wat wild, en toch wel tot ieders verbazing, trok de scheidsrechter meteen rood.

Pim Breukelman eiste de bal op, wilde de vrije trap graag nemen, maar Jeremy de Graaf was duidelijk, dit buitenkansje was voor hem. Helaas schoot hij de bal net over.

Rust 0-0

Na rust een vooraf ingeplande wissel: Diepstraten werd vervangen door Brouwer en ook Kroes kwam in het veld voor Mark Veldman.

Ondanks het feit, dat asv Dronten tegen 10 man speelde, was het RKHVV dat de aanval zocht het eerste kwartier van de tweede helft. Echt gevaarlijk werd het gelukkig niet, maar het publiek begon hier en daar toch wat te morren.

Het was in minuut 58 dat er weer wat opwinding te noteren viel. Willem Jelle Bos speelde Timmer vrij, deze had zelf kunnen gaan, maar koos af te spelen en leverde helaas de bal in.

Dit was de laatste actie van Willem Jelle Bos. Hij werkte hard, maar speelde een ongelukkige wedstrijd en werd vervangen door Meulens.

In minuut 65 opnieuw een mogelijkheid voor RKHVV, na balverlies van Jeremy de Graaf, maar RKHVV leek onmachtig en het wachten was op een goal van de Drontenaren.

De Graaf deed hierin gelijk een poging, maar zijn harde schot ging net naast. asv Dronten liet zich niet gek maken, speelde rustig verder en drukte RKHVV verder en verder terug.

In de 73e minuut werd het geduld beloond. Breukelman vond Rihairo Meulens op de zijkant, die vond op zijn beurt de Graaf, die de bal puntgaaf in de hoek legde: daar was dan eindelijk de dikverdiende 1-0!

Schols, die de hele wedstrijd op zoek was naar actie, bij momenten ook gevaarlijk was, maar nog zoekende lijkt naar de absolute topvorm kreeg nog een kopkans op aangeven van Jeremy de Graaf, maar hierna zat zijn wedstrijd er op. Geheel ongeschonden kwam hij niet uit de strijd en het zal deze week aankijken zijn hoe ons ‘goudhaantje’ er voor staat?!

Maikel Bosch was zijn vervanger.

10 minuten voor tijd leek de Graaf de wedstrijd in het slot te kunnen gooien, maar opnieuw was het nèt niet.

De tijd op het nieuwe scorebord tikte weg en asv Dronten leek de wedstrijd in de tas te hebben, de druk naar voren nam wat af, maar de controle bleef. RKHVV deed nog enkele verwoede pogingen, maar bleef verder vrij ongevaarlijk. Ook een corner 5 minuten voor tijd bracht geen gevaar in het Dronter strafschop gebied.

Maar……in de 87e minuut een voorzet vanaf de zijkant, die via een tip in van een aanvaller van RKHVV in het doel belandde en hiermee Bindenga verraste. Het was ineens heel stil op het burgmeester Dekker sportpark.

Posthuma probeerde met een alles of niets wissel: van der Stoel voor Timmer, nog op een wonder, maar deze kwam er niet.

asv Dronten speelde geduldig, had de hele wedstrijd RKHVV in haar greep, werd geholpen door een rode kaart en had de overwinning verdiend, maar zo werkt het in het voetbal helaas niet altijd.

Langs het veld klonk vanuit de Huissense supporters, wrijvend in hun handen: ‘op z’n Duits.’ En het gevoel wat overheerste was ook, dat RKHVV een punt won en asv Dronten er 2 heeft laten liggen.

Een droomstart werd het niet, maar uiteraard geen man overboord.

Wonden likken en op naar volgende week zaterdag, wanneer de ploeg van Vincent ter Burg, SDC Putten wacht!