Na een enerverende bekerpoule, waarbij asv Dronten keurig als tweede eindigde en door bekerde, start zaterdag de competitie.

Het betekent overuren voor de staf van ons vlaggenschip, want asv Dronten is ingedeeld in een competitie met vele onbekende ploegen als tegenstander. 

Trainer Posthuma had deze week dus een berg huiswerk en ook voor de supporters is het gissen wat het niveau van onze tegenstanders zal zijn.


Zondag

Zondag en zaterdag verenigingen zijn door elkaar gehutseld. Dat betekent bijvoorbeeld voor de voorheen zondagvereniging RKHVV uit Huissen, dat het dit seizoen 18 wedstrijden op zaterdag zal spelen, maar ook 6 op zondag. 


Vorig seizoen

De ploeg uit Huissen kende een soortgelijk einde van het seizoen als asv Dronten. 

Na een overwinning en nederlaag in de nacompetitie was de ploeg afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd tussen NEO en Nemelaer. NEO moest winnen op donderdagavond 29 juni om er voor te zorgen dat RKHVV zou promoveren naar de 4e divisie.

Staf en spelers verzamelden zich in de kantine om mee te kijken via een livestream, maar de hoop bleek ijdel. NEO verloor en zodoende speelt RKHVV net als asv Dronten opnieuw in de 1e klasse.


Beker

Ook in de beker gaan de ploegen gelijk op. Waar asv Dronten twee keer won en één keer verloor, deed RKHVV hetzelfde en beide ploegen bekeren dus verder. 


asv Dronten

Patrick Posthuma zocht in de voorbereiding naar samenhang, kwaliteit en fitheid. Met name het wedstrijdfit worden is natuurlijk een hele belangrijke. Meer en meer lijken de puzzelstukjes in elkaar te vallen en raken spelers fitter en fitter, iets waarop asv Dronten de afgelopen seizoenen vaak wedstrijden won. Daarnaast kent het in nieuwkomer Jeremy de Graaf een speler met extra kwaliteiten, die de ploeg een kwaliteitsinjectie geeft!


Op naar zaterdag, waarin de eerste hobbel in de ontdekkingstocht van dit seizoen genomen gaat worden: 


asv Dronten – RKHVV vangt om 14:30 uur aan op het burgemeester Dekker sportpark te Dronten.


AvL


p.s.

Vanuit hier een speciaal dankwoord aan de makelaars van 5-voor-12. Misschien al wel eens gezien, maar zij verzorgen elke thuiswedstrijd de aankondiging van de wedstrijd op hun scherm aan de muur van het kantoor! Dit om zo u, als supporter, te laten weten, dat er weer een heerlijke voetbalmiddag op het programma staat die zaterdag. Dank!