Na twee smadelijke nederlagen tegen Quick ’20 en Go Aheadkampen was het chagrijn in Dronten groot. In Nijverdal hoopte asv Dronten afgelopen zaterdag het blazoen weer een beetje op te poetsen tegen de nr. 11 Hulzense Boys. 


Opnieuw waren er een flink aantal afwezigen. Trainer Posthuma moest het doen zonder Diepstraten, Veldman, Bindenga, Telgen, van der Vlag en keeper van Velthoven, waardoor Rick Schinkel op de bank plaatsnam.


Posthuma startte met de volgende 11 man:

Verburg, Raven, L. Breukelman, Brouwer, Kroes, Leichtenberg, Meulens, Timmer, Siebelink, Schols en de Brons. 


Op de bank dus:

Schinkel en verder, de Boer, Mostert, P. Breukelman, van der Stoel, Bosch en Frankvoort. 


Om half 3 werd er onder een mooi voorjaarszonnetje afgetrapt in Nijverdal en meteen leek asv Dronten nog verder het moeras in geduwd te worden, want waar vorige week in de 2e minuut de bal al in het Dronter goal lag, waren daar nu 3 minuten voor nodig. 

Hulzense Boys scoorde, maar gelijk werd er buitenspel geconstateerd door grens -en scheidsrechter. Doelpunt geannuleerd, Dronten gelijk wakker!


Nog geen twee minuten later een open kopkans, maar Verburg kon de bal klemvast pakken. Dronten begon niet scherp gistermiddag.

Pas na een minuut of 10 het eerste wapenfeit van Dronter kant. De bedrijvige Timmer loste een schot, maar deze ging net naast. Dit schot bleek een waarschuwing, want na een corner in minuut 14 van Yordi Schols werd de bal door de oplettende de Brons in de hoek getikt met de punt van zijn voet: 0-1! asv Dronten op voorsprong!


Helaas mocht Dronten maar kort genieten van deze voorsprong, want 4 minuten later een geweldige lob over Verburg, die wat te ver voor zijn goal stond: 1-1. 

asv Dronten liet zich niet uit het veld slaan en ging weer op zoek naar de voorsprong. Maar het lukte de Drontenaren maar moeizaam een gaatje te vinden in de hechte verdediging van de ploeg uit Nijverdal. Heel even leek Meulens die te vinden, maar zijn voorzet werd door Schols net niet tot goal gepromoveerd. 

Vlak voor rust kreeg Dronten de deksel op de neus en moest het zelf een tegengoal incasseren en zo gingen de teams met een 2-1 voorsprong voor de thuisploeg naar de thee. 


Na de rust kwamen er twee teams uit de kleedkamer die wilde strijden voor de punten. Die strijd werd aan beide kanten geleverd, maar tot grote kansen leidde dit alles niet. Dronten en de Boys hadden moeite om het goal van de ander onder vuur te nemen. 

In minuut 65 bracht Posthuma drie verse krachten om zo te proberen wat meer voetbal in de ploeg te krijgen. 


L. Breukelman, Timmer en Raven verlieten het veld. P Breukelman, Bosch en van der Stoel betraden het veld. 


Een van de nieuwe krachten Pim Breukelman voerde gelijk de druk op en had een vlammend schot in petto voor de keeper van de Hulzense Boys, maar deze zeilde helaas net over. Twee minuten later in minuut 71 was het dan wel raak: Meulens legde aan voor een afstandsschot en deze trof doel: asv Dronten weer op gelijke hoogte!

En Dronten ging door, Yordi Schols was bijna weer het goudhaantje, maar zijn uitstekende schot werd knap gestopt door de keeper van de thuisploeg. asv Dronten drong meer en meer aan en wilde de overwinning alsnog binnenhalen. Weer een kans voor Schols belandde helaas net naast het vijandelijke doel en daarmee was de laatste kans verkeken. 

Het laatste wapenfeit kwam op naam van de Brons, hij pakte nog een gele kaart, waarna de scheidsrechter voor de laatste keer floot: 2-2 in een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende. 

asv Dronten toonde wilskracht en krijgt weer een beetje kleur op de wangen. 


Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen de rode lantaarndrager sv Epe. 


AvL