Terwijl heel Nederland in de ban is van het Corona-virus en Corona ook langzaam de polder insijpelt, het amateurvoetbal in Brabant er grotendeels uitligt, lijkt het er op, dat asv Dronten zaterdag gewoon zal afreizen naar Veenendaal, voor de opnieuw belangrijke wedstrijd tegen VRC, de nummer 7 van de ranglijst.


asv Dronten deed vorige week hele goede zaken door SV Lelystad met 7-0 te verslaan. Daarnaast speelden vv Unicum en de Merino’s gelijk en steeg asv Dronten naar de 2e plaats, met slechts 2 punten achterstand op de koploper. In ons kielzog volgen èn Batavia èn Unicum op 1 punt, dus de spanning is om te snijden.


Richting de topper van 21 maart thuis tegen Unicum is het dus zaak om zaterdag de 3 punten op te halen in Veenendaal.


VRC kwam goed uit de winterstop, haalde twee grote overwinningen op, maar vorige week kwam er wat zand in de motor, want het verloor ineens met 3-0 van het lager geklasseerde vv Lunteren. VRC zal dus gebrand zijn om thuis te laten zien, dat dit een incident was. En tegen de nr. 2 zal de ploeg niet gemotiveerd hoeven te worden….


asv Dronten verloor vorige week helaas Yordi Schols. Met een verrekking moest hij zich laten vervangen en hij is heel druk bezig om de wedstrijd van 21 maart te gaan halen. Zaterdag komt te vroeg.

Gelukkig zagen we zaterdag Bas Maljaars weer terugkeren en lijkt ook Dirk van Driest zijn draai weer helemaal te vinden. Trainer Wout Sleurink krijgt richting de beslissende fase van de competitie weer meer te kiezen!
We hopen dat asv Dronten het vizier ook zaterdag op scherp heeft, in de laatste 5 wedstrijden vonden de Drontenaren 22x het net, dus dat geeft veel vertrouwen!


De wedstrijd op sportpark Spitsbergen aan de Spitsbergenweg 52 in Veenendaal vangt om 14:00 uur aan.


Als er interesse is om mee te reizen met de spelersbus van Marion Reizen geef dan even een bericht richting Roelof Bakker (06-11324168) of Lloyd Meyboom (06-54306687). De bus vertrekt om 11:35 uur.