asv Dronten ontving afgelopen zaterdag buurman SVL ’67. De club uit Lelystad bungelt het hele seizoen al onderaan in de 2e klasse G, maar leek na de winterstop toch wakker te zijn geworden en liet twee wedstrijden zien er vol voor te willen gaan. Be Quick werd verslagen en van nummer 2 vv Unicum werd bijna een punt gepakt: 2-3.

asv Dronten was dus gewaarschuwd!

asv Dronten startte met de volgende 11 namen:

Bindenga, Stenekes, R. Breemhaar, Braam, Siebelink, Raven, de Boer, Schols, Bos, van der Meer, van der Stoel.
De bank werd bemand door Koster, van Driest, Maljaars en van Maanen.

Voor de wedstrijd een prachtig moment. Jodi de Boer werd gehuldigd voor het bereiken van een geweldige mijlpaal, hij scoorde tot nu toe 100 doelpunten voor asv Dronten, ook vanaf deze kant proficiat!

De waarschuwing vooraf, dat SVL enigszins ontwaakt leek na de winterstop werd bewaarheid. SVL bood dapper tegenstand en asv Dronten kwam maar moeizaam tot een goedlopende aanval. Toch was de eerste kans voor Jeroen van der Meer, hij schoot een voorzet van Willem Jelle Bos tegen de keeper. Niet lang hierna was het Lelystad wat een mogelijkheid kreeg, maar de bal belandde in het zijnet.

Al in de eerste helft een fikse tegenvaller. Yordi Schols moest zich laten vervangen met een blessure, hij werd vervangen door Dirk van Driest. Kort na zijn komst dan toch de 1-0 voor Dronten. De ingevallen Dirk van Driest haalde uit, de keeper liet los en Kelson Raven was er als de kippen bij!

Voor de rust gebeurde er verder weinig. Alleen Nick Siebelink liet nog van zich horen. Een prachtige slalom leek hij te belonen met een goal, maar de bal ging net naast.

Rust 1-0, beide ploegen lieten weinig zien, van een polderderby was weinig te merken!

Na rust was het gelijk SVL dat druk probeerde te zetten. Op zoek naar de gelijkmaker, moest Alex Bindenga redding brengen in de korte hoek!
asv Dronten bleef zoeken naar een opening en na 10 minuten in de tweede helft was daar dan de bevrijdende 2-0: Jeroen van der Meer kapte knap naar binnen en schoot met links binnen. Hierna was het verzet van SV Lelystad definitief gebroken. 

2 minuten later was het namelijk Jodi de Boer, die een voorzet van Rik Breemhaar binnenkopte: 3-0!

De ingevallen Dirk van Driest maakte weer plaats en voor hem kwam Chris van Maanen in de ploeg.

De volgende aanval liet niet lang op zich wachten. Dylan van der Stoel kopte een hoge bal door en Jeroen van der Meer schoot de bal langs de keeper, de teller begon op te lopen, maar asv Dronten was nog lang niet klaar.

Binnen 10 minuten scoorden de Drontenaren nog 3x.
Nadat Dylan van der Stoel na een goeie actie werd gestuit in de 16, mocht hij zelf plaatsnemen achter de bal om de toegewezen penalty binnen te schieten.

Hierna was het opnieuw Jodi de Boer, die zichzelf vrijspeelde en ook zelf de 6-0 liet aantekenen. 

Nadat Bas Maljaars binnen de lijnen was gekomen voor Kelson Raven, was het slotakkoord voor Dylan.
Na goed voorbereidend werk van Chris van Maanen en man van de wedstrijd Jodi de Boer, was het Dylan van der Stoel die de 7-0 bij de eerste paal kon binnentikken.

Aan het eind van de wedstrijd liet Alex Bindenga opnieuw zien, dat ook in dit soort wedstrijden hij tot het eind toe scherp blijft. Met een hele knappe redding voorkwam hij in de slotfase de eretreffer voor de Lelystedelingen.

Een klinkende overwinning, waarbij het lang duurde voor asv Dronten op stoom kwam. Vanuit Veenendaal kwam het bericht, dat beide koplopers gelijk hadden gespeeld, waardoor Dronten over vv Unicum heen wipt en nu op 2 punten afstand van koploper de Merino’s op plaats 2 terecht is gekomen.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen nummer 7 VRC uit Veenendaal.

Wedstrijdverslag AvL. Foto’s PR en HV.