asv Dronten neemt het na 7 maanden opnieuw in een oefenwedstrijd op tegen 1e klasser Doskampen. 

Na 2e klasser FC Almere en 3e klasser Swift ’64 zal de tegenstand aanstaande zaterdag van een ander niveau zijn.
Op 21 januari jl. deed asv Dronten in Kampen vertrouwen op voor de 2e seizoenshelft (die met Corona een hele rare wending kreeg) door met 0-2 te winnen. Nu wil asv Dronten de positieve flow waarin ze zitten een vervolg geven. De Drontenaren wisten nl. in twee oefenwedstrijden al 9 keer te scoren en kreeg slechts 1 doelpunt tegen.

asv Dronten lijkt met trainer Posthuma, veel Drontense jongens die bleven en een aantal serieuze versterkingen, een team neer te gaan zetten, die opnieuw mee wil gaan doen om het kampioenschap in de 2e klasse.

Eén zwaluw maakt nog geen zomer en naast de bestaande selectie, de nieuwe jongens, liet jongeling Yanick Leichtenberg ook al zien, zich graag in de selectie te willen spelen. Al met al waait er een heerlijke frisse wind door Dronten en hopelijk weet Patrick Posthuma zijn jongens ook zaterdag zo te motiveren, dat er weerstand geboden kan worden aan Doskampen.

De kampenaren behielden een groot deel van haar selectie en met Erik Rotman, die terugkwam op zijn besluit te stoppen en er nog een jaar aan vastplakt beschikt de ploeg van trainer Henk de Velde ook over de nodige ervaring.

Doskampen startte met een oefenwedstrijd tegen Rohda Raalte en verloor met 6-1, de ploeg zal dus getergd naar Dronten komen.

De extreme hitte lijkt voorbij, maar het zal ook zaterdagmiddag nog warm zijn en laten we hopen, dat ook van de wedstrijd de vonken af zullen vliegen.

We zien u en jullie graag weer als vanouds op het burgemeester Dekker sportpark te Dronten. (Denkt u aan de 1,5 meter afstand?!)

Aftrap asv Dronten – Doskampen, zaterdag 15 augustus 14:30 uur

AvL