DIRK van DRIEST

In een nog altijd erg warm Dronten speelden asv Dronten en DOSKampen gistermiddag een nuttige, maar overwegend saaie oefenwedstrijd. Beide ploegen wisten nauwelijks kansen te creëren en zo eindigde de wedstrijd zoals die begon: 0-0!

 

asv Dronten had vertrouwen opgedaan tegen FC Almere en Swift ’64, DOSKampen daarentegen verloor met 6-1 van Rohda Raalte. Dus de perspectieven van beide ploegen waren totaal verschillend.

 

asv Dronten startte met:
Bindenga, Raven, R. Breemhaar, Maljaars, Diepstraten, van Driest, van der Vlag, Timmer, Schols, Kroes en Stenekes.
Wissels: Meulens, de Boer, Verburg, Leichtenberg en B. Breemhaar.

Laurens Brouwer (herstel meniscusoperatie), Nick Siebelink, Fabian van der Meijden en Jeroen van der Meer ontbraken wegens blessures.

 

DOSKampen was met een grote selectie richting Dronten gekomen en wisselde veelvuldig. Jammer was het dat keeper Kevin Dijkstra, oude bekende in Dronten en omstreken zich niet kon laten zien. Hij en zijn vriendin verwachten hun tweede kind en zo moest hij deze derby aan zich voorbij laten gaan.

 

Al vrij snel werd duidelijk, dat de verzengende hitte wel eens spelbreker kon gaan worden deze middag. De spelers hadden moeite tempo in het spel te brengen, al was het asv Dronten, die hier nog het meeste energie in legde. De ploeg uit Dronten had van meet af aan de bal en toonde initiatief om via de zijkanten door te komen.

 

Dirk van Driest, die Nick Siebelink verving op de rechtsbackpositie deed dit met verve en was verdedigend goed, maar kon aanvallend ook het nodige gevaar brengen. Nieuweling Kroes oogt degelijk op het middenveld en Martijn Timmer en Yordi Schols lieten zien nog altijd bedrijvig te zijn en telkens op zoek naar openingen richting vijandelijk doel.

 

YORDI SCHOLS

Wat met name opvalt is het blok achterin. Florijn Diepstraten, overgekomen van Swift ’64, heeft de taak Wilko Braam te vervangen als kompaan van Rik Breemhaar en het moet gezegd, dat hij dat erg goed invult!

Hij stond gisteren telkens goed opgesteld en weet met zijn coaching en fanatisme Rik Breemhaar aan te vullen in het naar voren stuwen van de manschappen! Dat het achterin goed stond, blijkt ook uit de uitslag, opnieuw geen tegendoelpunt.

 

In de voorbereiding wist tot nu toe alleen Verhoeven (van Swift ’64) het Dronter net te vinden en dat is natuurlijk geen schande, aangezien Verhoeven wel vaker rake klappen uitdeelt. Of halen we nu twee sporten door elkaar?!

 

BOB BREEMHAAR met een kopkans

asv Dronten was dus degene met de controle, maar los van wat kleine mogelijkheden kwamen ook de Drontenaren niet. Rust 0-0.


Na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Kevin van der Vlag liet zien een echte spits te zijn en zal ook zeker van waarde gaan zijn voor de Dronter ploeg, maar veel verder dan een schot in het zijnet kwam ook hij niet vandaag.

Trainer Posthuma probeerde nog wat te forceren door het inbrengen van Jodi de Boer, Rihairo Meulens, Yanick Leichtenberg en Bob Breemhaar, maar ook zij konden niet voor veel gevaar zorgen.

RIHAIRO MEULENS

Al met al een nuttige oefenwedstrijd, waarin asv Dronten liet zien mee te kunnen met een ploeg uit de eerste klasse. Beter nog, asv Dronten had de hele wedstrijd het initiatief en kwam op geen enkele manier in de problemen. Doskampen viel wat tegen en creëerde zogezegd niets en zal na de 6-1 oorwassing van vorige week toch ook beter moeten, willen ze een rol van betekenis gaan spelen in de 1e klasse.

 

asv Dronten speelt volgende week thuis opnieuw een oefenwedstrijd dan tegen de mannen uit Westenholte: WVF en op 29 augustus start de bekerouverture met gelijk een pittige uitwedstrijd in Lelystad tegen vv Unicum.