De meeste dromen zijn bedrog maar als de spelers en begeleiding morgen naast hun partner wakker worden mogen zij nog steeds in de droom geloven dat zij volgend seizoen misschien wel in de 4e divisie kunnen acteren.

Na de prachtige overwinning afgelopen dinsdag op Hulzense Boys werd dit keer Flevo Boys, in eigen huis, op een 2 – 4 nederlaag getrakteerd. Hiermee is de ploeg uit Emmeloord gedegradeerd uit de 4e divisie en mag asv Dronten volgende week in Leerdam tegen de plaatselijke LRC de volgende horde nemen op weg naar divisie niveau.

Ongeacht dit resultaat mag trainer Patrick Posthuma met zijn complete selectie nu al spreken van een gedenkwaardig seizoen waarbij wederom is aangetoond dat je niet de beste spelers hoeft te hebben en dat een hechte groep, binnen en buiten het veld, vele malen belangrijker is.

asv Dronten begon vanmiddag in de volgende samenstelling: Bindenga, Siebelink, Brouwer, de Brons, Telgen (68e Buikema)), Schols, Timmer, P. Breukelman (46e van der Stoel), de Boer (81e L. Breukelman), Meulens en Raven (93e van der Velde).

Scheidsrechter was de heer Lodeweegs die werd geassisteerd door mevr. De Haan en de heer Voppen.

Over de 1e helft kunnen we vrij kort zijn. Deze was niet best. Beide ploegen wilden wel maar er zat te weinig voetbal in om elkaar het leven zuur te maken. Er vielen aan beide kanten, enkele kleine kansjes te noteren en Flevo Boys nam de in de 35e minuut de leiding nadat Johan Tiems aan de aandacht van de Dronter verdediging was ontsnapt en hij de bal prima aflegde op de geheel vrijstaande Timon Rorije die doelman Akex Bindenga in de korte hoek verschalkte.

Bij asv Dronten zat een bepaalde matheid in de ploeg en het leek erop dat al het kruit de afgelopen week in de wedstrijd tegen Hulzense boys was verschoten. Alleen man of the match Rico Meulens wist regelmatig de verdediging van Flevo Boys in verlegenheid te brengen en kon alleen via overtredingen worden gestopt. Dit leverde verdediger Bas Bakker een gele kaart op.

In de rust lukt het trainer Patrick Posthuma toch om weer het lontje in het kruitvat te stoppen want met een aantal omzettingen in het elftal kwam er een heel ander team het warme kunstgras op. Pim Breukelman werd uit het elftal gehaald en Dylan van der Stoel maakte zijn opwachting. Daarnaast waren een aantal spelers van positie gewisseld. In de 47e minuut resulteerde dit gelijk al in de gelijkmaker. Dylan van der Stoel werd met een prima steekbal op avontuur gestuurd en oog in oog met keeper Quartel maakte hij geen fout. 1 – 1. Een prachtig doelpunt van van der Stoel die langzamerhand weer de vorm krijgt van een aantal jaren geleden. Niet denken maar doen! Klasse.

In de 52e minuut werd de situatie voor Flevo Boys nog penibeler toen verdediger Bas Bakker, wederom na een overtreding op Rico Meulens, met zijn 2e gele kaart van de wedstrijd mocht vertrekken. Hierdoor kreeg asv Dronten meer ruimte aan de zijkant van het veld en het was een logisch gevolg dat de 1 – 2 snel volgde. Rico Meulens veroverde op de middenlijn de bal terwijl heel Flevo Boys aan aanvallen dacht. Meulens vond de hard werkende Schols die met een bekeken bal Jodi de Boer aanspeelde. Waar de Boer de laatste weken niet altijd gelukkig was in de afwerking was het nu, met de binnenkant van de voet, een prachtig simpel bekeken schot dat via de binnenkant van de paal het doel in ging.

Flevo Boys bleek wakker geschud en probeerde de bakens nog te verzetten. In de 61e minuut bracht Cliff de Brons ver voor de lijn redding op het schot van Rorije en ook de 2e afvallende bal met schot van Rorije werd, ditmaal door keeper Bindenga, vakkundig verwerkt.

Nadat Yordi Schols in de 62e minuut de vuisten van doelman Quartel vond bij zijn inzet kwam Flevo Boys in de 64e minuut toch op gelijk hoogte. Een hoge bal vanaf de zijkant werd door de Boer verkeerd ingeschat waardoor deze voor de voeten van Rorije kwam. Schuin voor de goal schoot hij goed in waardoor Alex Bindenga voor de 2e keer deze middag de gang naar het net moest maken.

Zoals vele malen vaker dit seizoen rechtte asv Dronten de rug en ging weer op zoek naar een doelpunt. Als supporter is het fantastisch te zien hoe het team zich over teleurstellingen heen zet en als collectief op zoek gaat naar meer. Dit gaat met veel passie en strijd gepaard waarbij de spelers elkaar in de wedstrijd praten in plaats van elkaar af te branden. Ook een gave. De beloning kwam ook nu snel. In de 70e minuut werd Nick Siebelink op rechts aangespeeld en hij vond Rico Meulens. Meulens hield de bal goed bij zich en speelde op het juiste moment Siebelink aan die door de bekeken bal vrij voor doelman Quartel werd gezet. Met zijn chocoladebeen schoot Siebelink de bal verwoestend hard langs de Flevo goalie. 2 – 3.

Flevo Boys probeerde met een aantal wissels de bakens nog te verzetten maar aan alles kon je zien dat deze ploeg K.O was en eigenlijk niet meer geloofde in een goed resultaat. De pijp was leeg na een loodzwaar seizoen. Asv Dronten wist nog een maal te profiteren en het was jeugdspeler Wessel Buiikema die, net als in de wedstrijd tegen SVZW, de trekker mocht overhalen nadat hij door van der Stoel op pad was gestuurd. Met een schot in de korte hoek bracht hij de 2 – 4 eindstand op het bord. De ontlading die, na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Lodeweegs, volgde was mooi om te zien (al zullen ze er bij Flevo Boys anders over denken).

Zoals hierboven gememoreerd mag asv Dronten zich nu gaan opmaken voor de halve finale van deze competitie. Hoewel het nog steeds in verschillende apps verkeerd staat gaan we ervan uit dat we volgende om 14.30 uur uit spelen tegen LRC Leerdam. De ploeg uit de glasstad werd dit seizoen 2e in de competitie Zuid 1 achter kampioen Scherpenzeel met 56 punten en 38 doelpunten voor.  Je hoeft geen kenner te zijn om te zien dat LRC de favoriet voor deze wedstrijd geldt maar misschien mogen we blijven dromen en worden we ook dan wakker met een lach op ons gezicht. Sprookjes bestaan.