Afgelopen dinsdagavond, een volgepakt burgemeester Dekker sportpark, volop strijd, en van Dronter kant ook hele goede ‘voetbal’ momenten. Twee fantastische goals in de eerste helft, volhouden de tweede helft en aan de finish: is het toetje, wat nacompetitie heet, nog steeds niet voorbij! 

Wat een seizoen, en er komt maar geen einde aan……

 

En we hopen dat dat na zaterdag nog steeds niet het geval is. Want zaterdag mag asv Dronten op bezoek bij Flevo Boys uit Emmeloord. 

De Emmeloorders kenden een pittig seizoen en wisselden heel vaak een overwinning af met een verliespartij of gelijkspel. Op de laastste speeldag kon alles nog goed komen, maar dat gebeurde niet.

 

In de voorbeschouwing van Flevo Boys valt het volgende te lezen:

De missie voor Flevo Boys is simpel: drie wedstrijden winnen en handhaving is een feit. Op die manier kan het seizoen goed worden afgesloten en blijft Flevo Boys op het niveau waar het hoort te spelen.’

Het niveau waar Flevo Boys vindt dat het hoort te spelen, de druk is dus hoog in de NOP. asv Dronten daarentegen is al ontzettend blij en trots dat het na gepromoveerd te zijn, zo’n seizoen mocht draaien. Het wordt dus zaterdag genieten voor Patrick Posthuma en zijn mannen, want van druk is geen enkele sprake!

 

We zijn heel benieuwd hoe asv Dronten uiteindelijk voor de dag gaat komen, want naast de langdurig geblesseerden waren er meerdere spelers, die dinsdagavond gehavend het terrein van asv Dronten verlieten. 

 

Toch zal een wedstrijd als deze: een kwartfinale in de nacompetitie extra krachten losmaken, zelfs bij spelers, die normaal gesproken nu even rust zouden (moeten) nemen. 

 

De kans is groot dat we spelen onder een heerlijk zonnetje, dus alle reden om zaterdag de weg naar Emmeloord te zoeken.

 

De wedstrijd op sportpark Ervenbos aan de Espelerweg 80 start om 15:00 uur

 

AvL