asv Dronten heeft zaterdag een uitgelezen kans laten liggen vv Unicum op grotere achterstand te zetten. asv Dronten hield opnieuw de 0, maar scoorde eveneens niet, waardoor er na 90 minuten een bloedeloze 0-0 eindstand op de borden stond. Batavia won opnieuw en loopt zo weg bij de concurrenten vv Unicum, dat verloor, en asv Dronten.

Bij asv Dronten mocht Jeroen van der Meer vanaf het begin meedoen, meer dan verdiend, na weken van uitstekende invalbeurten.

asv Dronten begon met:

Alex Bindenga, Lucky Akot, Wilko Braam, Rik Breemhaar en Fabian van der Meijden. Bas Maljaars, Martijn Timmer en Kelson Raven beheerden het middenveld en voorin speelden Jodi de Boer, Jeroen van der Meer en Frank Damman. De bank werd warm gehouden door: Klaas Koster, Willem Jelle Bos, Sean Stenekes en Nick Siebelink.

De wedstrijd was slordig, bij vlagen saai en het leek erop, dat beide ploegen vooral niet wilden verliezen. Er ging daarnaast ook veel fout. Passes waren onnauwkeurig en kwamen veelal niet aan. We moesten wachten tot vlak voor rust, toen vv Lunteren de kans kreeg om met een 1-0 voorsprong de rust in te gaan, maar Lucky Akot redde zijn ploeg en haalde de bal van de doellijn.

Ook in de tweede helft viel er weinig te genieten. Toch leek asv Dronten vlak voor tijd de gelukkigste te worden, maar Martijn Timmer, die vorige week nog scoorde door de bal half te raken, raakte de bal nu perfect, maar zijn schot spatte uiteen op de lat.

Een gemiste kans, want vv Unicum verloor bij Renswoude en zo passeert Dronten die ploeg, maar zag het Batavia verder uitlopen. De ijzersterke formatie uit Lelystad dendert maar door en lijkt na de promotie van vorig jaar vanuit de 3e klasse, in één ruk door te gaan stomen naar de 1e klasse.

Op 23 november krijgt asv Dronten de kans de competitie spannend te houden, als Batavia ’90 op bezoek komt, maar eerst komt nummer 4 VRC op bezoek volgende week zaterdag. Deze ploeg kan met een overwinning over de Drontenaren heen gaan, dus zij zullen met geslepen messen naar Dronten komen.