Eén van de eerste voetbalschreden na de corona-lockdown-periode werden gezet op de velden van VSCO in Oosterwolde. Het Berend Elzerman toernooi. Daar begon voor asv Dronten een periode van vrijwel alleen maar winstpartijen en vele goals. De sky leek de limit, asv Dronten in een flow richting de kop van de ranglijst.

Helaas kwam er vorige week een kink in de kabel. asv Dronten speelde niet eens heel slecht, maar kreeg wel de deksel op de neus en werd weggecounterd door een uiterst effectief Veensche Boys.


De Drontenaren hebben de laatste weken wat last van blessures, maar daartegenover staat de terugkeer van Niek Telgen en vorige week maakte Rihairo Meulens minuten, hoopgevende tekenen!


Zaterdag komt de koning van de gelijke spelen VSCO ’61 op bezoek. De mannen uit Oosterwolde speelden al 4 x gelijk, maar ondanks dat staan ze op een keurige 6e plek. De zoektocht is dus naar een overwinning en die hoopt VSCO in Dronten te vinden. Ze doen dat met goudhaantje Jan van ‘t Oever, hij is behoorlijk op dreef en de Dronter verdediging zal hem extra in de gaten moeten houden. 
Daarnaast kreeg VSCO nog maar 5 goals tegen, dus ook achterin staat het, net als bij Dronten als een huis. Hopelijk geen ingrediënten voor een schaakwedstrijd. 


Posthuma en Rijneveld zullen dat waarschijnlijk ook niet toelaten. De trainers van asv Dronten schromen niet de boel vroegtijdig om te zetten, als er niet het gewenste spel op de mat wordt gelegd. 
We hopen dus op een mooie voetbalmiddag met veel publiek en een asv Dronten dat de aansluiting kan behouden met de top van de ranglijst. 


De wedstrijd asv Dronten – VSCO ’61 vangt om 14:30 uur aan op het burgemeester Dekker sportpark in Dronten. 


AvL