Opnieuw een week waarin we zonnig richting wedstrijddag zaterdag toewerken. En een zonnige week is en was het!

asv Dronten won vorige week in Lelystad tegen mede titelkandidaat vv Unicum. De ploeg uit Lelystad die voor vorige week zaterdag 8 wedstrijden ongeslagen was, ging de bietenbrug op tegen ons vlaggenschip. Een geweldige prestatie en daarmee zette asv Dronten Unicum alsmede Batavia op een behoorlijke achterstand.


De wedstrijd had sowieso een feestelijk tintje: Jodi de Boer speelde zijn 250e wedstrijd voor asv Dronten, een huldiging waard!


Het mindere nieuws kwam vanuit Rik Breemhaar en Bas Maljaars. In verband met hun studie/werk in Amsterdam, zullen zij hun voetbalstappen aldaar verder gaan zetten en verlaten ze aan het einde van het seizoen asv Dronten. Twee behoorlijke aderlatingen, die zich zullen laten voelen. Maar voor nu strijden ze nog met asv Dronten voor de gewilde plek in de 1e klasse. 


Zaterdag komt VRC op bezoek. De ploeg die elke verliespartij afwisselt met een overwinning daaropvolgend was de ploeg die begin november asv Dronten weer met beide benen op de grond zette. VRC won thuis met 2-1 door een zeer dubieus gegeven strafschop, feit was, dat asv Dronten daarna zichzelf moest herpakken. Zeker de laatste weken lukt dit meer dan behoorlijk en lijkt asv Dronten op stoom. 


Bijkomend zaterdag is dat, wanneer vv Unicum niet wint van AVW ’66 en onze jongens gaan door met waar ze mee bezig zijn: en dat is winnen, dan pakt asv Dronten de 2e periode en is het verzekerd van nacompetitie voetbal. 


Ondanks aardig wat afwezigen de laatste weken heeft trainer Posthuma met assistent Rijneveld de zaakjes goed op orde! De jeugd laat zich zien en wat vooral mooi is om te constateren, dat er elke zaterdag een team staat, van basis tot bank tot staf!


Met prachtig weer, een periodetitel in het vooruitzicht en een titelrace met Veensche Boys, Unicum en Batavia, is het zaak onze jongens zaterdag naar een overwinning te komen supporteren!


De wedstrijd op het burgemeester Dekker sportpark vangt om 14:30 uur aan en rond half 5 kunnen we hopelijk feestelijk aan de nazit beginnen!