asv Dronten heeft zichzelf zaterdag een hele grote dienst bewezen door in de moeilijke uitwedstrijd in Gelderland, SC Bemmel met 0-1 te verslaan. 

 

asv Dronten wist, dat bij winst, ze op pole-position zouden blijven staan voor een nacompetitie-plek. En dat lukte. 

 

asv Dronten startte met de volgende 11 namen:

Bindenga, Raven, Telgen, Brouwer, Kroes, Leichtenberg, Timmer, Schols, Veldman, P. Breukelman en Bosch.

 

Op de bank:

Verburg, van der Stoel, Meulens, de Graaf, de Boer en Bos.

 

asv Dronten wachtte niet af en probeerde SC Bemmel zover mogelijk van het doel af te houden door de bal in eigen beheer te houden. 
Martijn Timmer kon asv Dronten in de beginfase aan de openingstreffer helpen, maar liet dit na, hij kreeg de bal niet langs de keeper. 

 

Na 20 minuten beet SC Bemmel enigszins van zich af met twee mogelijkheden. Een gevaarlijke combinatie met prima voorzet, werd even zo prima verdedigd door Dronten. 

Even daarna een kopbal uit een corner, maar deze verdween over het doel van de vertrekkende doelman Bindenga. 

Aan de andere kant net na het halve uur een kopbal van Dronten. Topscorer Yanick Leichtenberg kreeg een levensgrote kans, deed alles goed, maar kopte net naast de verkeerde kant van de paal. 

 

Corners bleken de gevaarlijkste doelkansen in de eerste helft, want 10 minuten later was het SC Bemmel, dat een kans kreeg uit een corner, maar wederom ging de bal rakelings over Dronter doel. 

 

Vlak voor rust nog een poging van Leichtenberg, maar zijn schot kon worden gekraakt: ruststand 0-0. 

 

Na rust bleef asv Dronten de controle houden en was het zoeken naar de 0-1. Pim Breukelman probeerde het van afstand, maar de keeper kon ternauwernood redding brengen. 

Even later was het dan wel raak: in minuut 53 was het de keeper van Bemmel, die te ver voor zijn doel stond en Maikel Bosch die met uiterste rust en precisie wel raad wist met dit buitenkansje, van zo’n 25 meter verschalkte hij de doelman en deed Dronten juichen!

5 minuten later mocht hij gaan douchen en werd hij vervangen door Jeremy de Graaf. Ook Telgen verliet het veld voor Willem Jelle Bos. 

 

asv Dronten bleef druk houden op Bemmel.

En kreeg ook meer en meer kansen om de score uit te breiden. Eerst was het invaller de Graaf, die de bal van dichtbij (zie foto) helaas niet achter de Bemmelse keeper kreeg en even later Laurens Brouwer, meegekomen met een corner, die de bal kon koppen, maar opnieuw geen 2e treffer. 

 

In minuut 81 leek het te moeten komen van Yanick Leichtenberg, maar zijn schot miste de nauwkeurigheid om het de keeper echt lastig te kunnen maken. 

 

Na nog een wissel vlak voor tijd, Leichtenberg ging, van der Stoel kwam, floot de scheidsrechter af en wist asv Dronten dus te doen was het moest doen: winnen. Om zo plek 3 te behouden. 

 

En zo bereikt de spanning zijn kookpunt richting de laatste speeldag!

Putten verloor, waardoor asv Dronten zelfs, op punten, gedeeld 2e staat (Putten heeft een hoger doelsaldo).

RKHVV won van de Puttenaren en blijft zo op 2 punten van asv Dronten staan. 

 

CSV Apeldoorn won en kroonde zich zo officieel tot kampioen.

Bennekom blijft een gevaarlijke klant voor de 2e periode.

De scenario’s. 

– asv Dronten wint volgende week van NSC Nijkerk en Putten verliest punten. asv Dronten wordt tweede en verschaft zich een gunstige uitgangspositie voor de nacompetitie. 

– asv Dronten wint volgende week van NSC Nijkerk en Putten wint ook. asv Dronten wordt 3e en pakt een nacompetitie plek. 

– CSV Apeldoorn wint, pakt de 2e periode. asv Dronten wordt 4e, asv Dronten pakt alsnog een nacompetitie plek. 

– CSV Apeldoorn verspeelt punten, Bennekom wint (pakt de 2e periode), asv Dronten eindigt op plek 4, einde seizoen. 

 

Snapt u het nog…..

 

Kortom. Het wordt een spannende en mooie afsluiting volgende week zaterdag. 18:00 uur op het burgemeester Dekker Sportpark. 

Zorg dat je er bij bent!

 

AvL