Op een koude zaterdagmiddag waarbij aan het einde van de wedstrijd de zon door de wolken brak, bleef de zon voor asv Dronten ook schijnen. Na een moeizaam eerste half uur herpakte asv Dronten zich en won uiteindelijk voor de 4e keer op rij en is op weg de beste seizoenstart ooit te evenaren. 

asv Dronten startte met de volgende 11 spelers:

Bindenga, Breemhaar, Maljaars, Diepstraten, Kroes, Timmer, Siebelink, Schols, Breukelman, Brouwer en Leichtenberg.

De bank werd bemand door: van Velthoven, van der Vlag, de Boer, Telgen, Stenekes en Woertink. 

 

AVW was niet naar Dronten gekomen om zich naar de slachtbank te laten leiden. De mannen uit Westervoort kende een zeer matige start van de competitie en hoopten in Dronten het chagrijn weg te kunnen spelen. AVW probeerde druk te zetten en de duels op te zoeken en het leek er op, dat asv Dronten niet goed wist hoe hier mee om te gaan. 
AVW kreeg wat mogelijkheden, maar hield bovenal asv Dronten van voetballen af. 

Yanick Leichtenberg in gevecht om de bal

Het duurde tot op het kwartier voordat asv Dronten eindelijk wat van zich liet horen. Yordi Schols leverde een schotje af, maar verder kwam asv Dronten niet. Het duel kabbelde voort en het woord gezapig werd door menig supporter in de mond genomen. Het mag ook gezegd, dat we in het begin van het seizoen aardig verwend zijn met mooie wedstrijden en goals, dus de lat ligt inmiddels hoog in Dronten. 

Er was een corner voor nodig om asv Dronten aan de leiding te helpen. Rémon Kroes legde de bal hoog neer bij de tweede paal, waar Florijn Diepstraten volledig vrij mocht inkoppen en dit ook zeer gedecideerd deed: 1-0! Opluchting op de tribune. Verwacht mocht worden, dat asv Dronten nu door zou drukken. 
Niets was minder waar, asv Dronten ging door waar het gebleven was en opnieuw was er weinig te genieten voor het Dronter publiek. 

Florijn Diepstraten kopt schitterend de 1-0 binnen

Na 38 minuten in de eerste helft had trainer Posthuma genoeg gezien. Na overleg met assistent Rijneveld werd besloten niet te wachten tot de rust, maar werden Breukelman, die na een aantal goede optredens vandaag onzichtbaar was, en Brouwer naar de kant gehaald en mochten van der Vlag en Stenekes het gaan proberen. 

De winnende trainer heeft natuurlijk altijd gelijk, en van der Vlag bewees het gelijk van zijn trainer: met de rug naar de goal kreeg hij de bal hoog aangespeeld, nam de bal prachtig aan op de borst en leverde een nog mooier schot af, waarmee hij de bal over de keeper in het goal deponeerde: publiek op de banken, ruststand 2-0!

Het mag verrassend genoemd worden, dat AVW slechts de 13e plaats inneemt, want de ploeg liet zich in Dronten van haar beste kant zien en het spel  mag de mannen uit Westervoort zeker vertrouwen inboezemen. 

Toch bleek asv Dronten gisteren een maatje te groot. 

 

Na rust begon de ploeg uit Dronten meer en meer druk uit te oefenen op vijandelijk doel en Rik Breemhaar leek de 3-0 binnen te koppen, maar hij raakte bovenkant van de lat. 
10 minuten later kwam Nick Siebelink goed door, hij kapte de bal terug en bediende Yanick Leichtenberg op de penalty stip, maar zijn schot werd aangeraakt en in tweede instantie keerde de keeper de inzet. Een paar minuten later was het dan wel raak. Ondanks een flinke achterstand sprintte van der Vlag achter een hoge bal aan en liep twee verdedigers er met gemak uit, om vervolgens de twijfelende keeper af te straffen met een prachtige “Bergkampiaanse”  stift: 3-0!

de doelman van AVW is kansloos op de stift voor 3-0
de 4-0 is een feit

Iin de 65e minuut een mooie aanval over links waarbij Yordi Schols de bal hard voorgaf, Leichtenberg leek de bal zo binnen te kunnen koppen, maar vanwege de verdedigers voor zijn neus, zag hij de bal te laat en ging de kans aan zijn neus voorbij. 

asv Dronten rook bloed en vanaf de bank werden Jodi de Boer en Dinand Woertink het veld in gestuurd om voor nog meer aanvallende druk te zorgen. Het was niet lang hierna dat Nick Siebelink, die een prima wedstrijd speelde, doorkwam op rechts, de bal teruglegde op Martijn Timmer, die de keeper kansloos liet: 4-0! Een monsterscore in de maak. Maar het tegenovergestelde gebeurde. 
AVW vond nog een laatste adem en wist nog wat druk op het doel van keeper Bindega te creëren. Bindenga deed er alles aan om zijn doel voor de 4e keer op rij schoon te houden en werd hierbij in de 82e minuut geholpen door Diepstraten, die de bal van de lijn weghaalde. 

Yordi Schols worstelt zich langs 2 tegenstanders

5 minuten voor tijd een mooi moment voor Niek Telgen, na blessureleed mocht hij nog invallen voor Florijn Diepstraten. Zijn rentree op de Dronter velden werd met luid applaus begroet. Niek liet zich ook meteen gelden, want opnieuw een gevaarlijke aanval van AVW ’66 werd door hem met een prima sliding teniet gedaan. 

In de 89e minuut dan toch nog een kleine smet op de overwinning. Vanaf rechts een hoge voorzet van AVW, die met een halve volley en een stuiter in de verre hoek werd geplaatst. De eerste tegengoal in deze competitie!

Dinand Woertink probeert vergeefs langs zijn tegenstander te soleren

Door de supporters werd al gemijmerd of dit de beste seizoenstart in jaren zou zijn?
We hebben archivaris Hans Engelvaart even om opheldering gevraagd en hij kon vertellen, dat we hard op weg zijn die beste seizoenstart te evenaren, want deze staat nog altijd in de boeken vanuit het  mooie seizoen 1999/2000. asv Dronten voetbalde destijds in de 1e klasse Noord en wist de eerste 5 wedstrijden in winst om te zetten: Drentina, BCV, HZVV, Blauw-Wit en Broeksterboys werden destijds verslagen, totdat de oude ploeg van Niek Telgen, Berkum, een einde maakte aan de reeks.

asv Dronten werd in dat voetbaljaargang overigens wel kampioen en promoveerde naar de Hoofdklasse. 

Volgende week werd door trainer Posthuma al aangestipt als Super Saterday: asv Dronten neemt het dan op tegen de Veensche Boys en in Lelystad wordt de kraker Batavia ’90 – vv Unicum afgewerkt. 

De week erna speelt asv Dronten weer thuis en wel tegen VSCO ’61.


AvL