In een winters decor streden asv Dronten en Quick afgelopen zaterdag om de aansluiting met de WHC en SVZW te behouden. Zelfs hoofdtrainer Posthuma moest er aan te pas komen om het veld sneeuwvrij te krijgen. 

 

Helaas had hij naast last van de sneeuw, ook last van een flink aantal afwezigen: Diepstraten, Telgen, Veldman, van der Vlag en de Boer waren er om uiteenlopende redenen niet bij. Dinand Woertink is gestopt en maakt dus logischerwijs het seizoen niet af. 

De volgende 11 speler verschenen wel aan de aftrap:

Bindenga, Raven, Brouwer, Kroes, Leichtenberg, Meulens, Timmer, Siebelink, Schols, de Brons en Bos.

 

Op de bank: van Velthoven, Breukelman, Frankvoort en jeugdspelers Vosjan (debuut) en van der Velde.

De aftrap

Onder een winters zonnetje werd er om half 3 afgetrapt. Beide teams waren duidelijk gekomen om niet te verliezen en zo min mogelijk fouten te maken. Voor het publiek was het genieten van de zon, maar daar hield het mee op. Er gebeurde bar weinig aan beide kanten. 

Pas na 24 minuten werd het publiek in Dronten wakker. Een mooie aanval waarbij de bal door Rèmon Kroes panklaar werd gelegd voor Maikel Bosch, die de bal in het doel schoof, helaas deed hij dat in buitenspel-positie. 

Een paar minuten later leek de rechtsbuiten van Quick ’20 door te komen, maar Laurens Brouwer wist dit met een ferme tackle te voorkomen. De scheidsrechter sprak hem vermanend toe, maar spaarde hem, door geen geel te geven.

 

Dezelfde Brouwer voorkwam even later een doortocht van de spits van Quick. Waar de mannen uit Oldenzaal uit volle macht om rood vroegen, bleef het bij geel en een vrije trap, die makkelijk te vangen was voor Bindenga.

 

asv Dronten kwam in een overwegend saaie eerste helft nog een keer gevaarlijk door. Yordi Schols speelde zichzelf vlak voor de rust mooi vrij en leverde een schot af, die door de keeper van Quick heel knap uit de hoek werd gevist. 

ruststand: 0-0!

In de tweede helft voerde asv Dronten de druk wat meer op en na een kwartier spelen leek het er op, dat Dronten de intentie had de eerste goal te maken. 
Dit lukte na 70 minuten. Yanick Leichtenberg kwam door op rechts legde de bal laag bij de eerste paal en als een duveltje uit een doosje kwam Yordi Schols aanrennen om de bal binnen te tikken: 1-0! Dit kon wel eens de winnende goal gaan zijn in een wedstrijd met zeer weinig kansen aan beide zijden. 

Een kwartier voor tijd een enorme kans voor Maikel Bosch, die zich goed vrijspeelde in de 16. Maar hij kon zijn schot net niet genoeg kracht meegeven om de overwinning over de streep te trekken. Het leek erop, dat Michael Vosjan (zoon van oud trainer Gert Vosjan) zijn debuut mocht gaan maken. Hij stond klaar, maar moest toch weer zijn jasje aantrekken. In plaats van het debuut van Vosjan, kwam middenvelder Pim Breukelman binnen de lijnen voor spits Maikel Bosch, waarschijnlijk met het idee Quick ’20 van de verdediging weg te houden, maar dit lukt maar heel moeizaam!

Ondanks de coaching vanaf de zijkant om druk op de verdediging van Quick te houden, liep asv Dronten meer en meer achteruit en was het vragen om problemen. Kelson Raven maakte een professionele overtreding om de vaart uit de aanval van de mannen uit Oldenzaal te halen en dat kwam hem op geel te staan. 

Vervolgens kreeg Quick ’20 wel een enorme kans, maar asv Dronten overleefde, de bal ging over. Nog geen minuut later weer een kans, maar Alex Bindenga was attent en kwam goed uit zijn goal. 

Terwijl de 90 op het bord verscheen en Dronten er bijna leek te zijn, ging het toch nog mis. Een aanval door het midden, waarbij Olde Scholtenhuis aanvaller Jansink alleen voor de keeper zette, werd keurig afgerond en zo leek Quick toch nog een punt mee te nemen uit Dronten. 

Quick ’20 had het gevoel dat er nog meer te halen was en een duel op het middenveld maakte het asv Dronten nog moeilijker. 

Kelson Raven had de bal en stoomde op, hij wilde de bal op Timmer spelen, maar dit mislukte. Om te herstellen, maakte hij een overtreding. De scheidsrechter kwam aangesneld en schotelde hem geel voor, aangezien hij net al geel had gekregen, mocht hij vertrekken en zag je de kopjes bij Dronten gaan hangen, en die van Quick roken bloed. 

 

En net als in Oldenzaal had asv Dronten de kans op de overwinning, maar ging de mannen van Quick er met de overwinning van door. Diep in blessuretijd opnieuw een samenspel tussen Olde Scholtenhuis en Jansink en opnieuw was het Jansink die rustig bleef en binnenschoot! 1-2, asv Dronten opnieuw de schlemiel. 

En zagen we dat asv Dronten, net als tegen WHC, heel dicht tegen de top van de eerste klasse aan zit, maar net dat beetje finesse en slimheid ontbeert om daadwerkelijk een vuist te maken tegen ploegen als Quick, WHC en SVZW en daarom staat Dronten misschien ook wel terecht net achter deze 3.

Heel, heel duur en zuur leergeld. Voor nu is het balen, maar hopelijk dat deze ervaringen de spelers volwassener maken en ze met deze bagage een volgende topwedstrijd wel over de streep kunnen trekken. 

Voor nu is het de wonden likken en daarna het vizier op Go Ahead Kampen, waar we ook nog een appeltje mee te schillen hebben, na een zeer onterecht gelijkspel in Kampen. 

Hopelijk kunnen de mannen van Posthuma volgende week revanche nemen voor die wedstrijd en voor het zure verlies van afgelopen zaterdag.

AvL

Rémon Kroes gekozen tot man-of-the-match