asv Dronten ging vanmiddag op voor haar tweede officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen.
Waar vorige week zaterdag de Drontenaren, ondanks veel afwezigen, goed voor de dag kwamen in Lelystad en 1-1 speelden, kwam vandaag vv Hierden op bezoek.

Voor Wout Sleurink een oorkonde en bloemen...
de bloemen voor Niels Spaapen...

Voorafgaand aan de wedstrijd werden Wout Sleurink en Niels Spaapen in het zonnetje gezet en bedankt voor bewezen diensten.

Overige vertrekkende spelers hadden verplichtingen elders en kunnen later in de week een bedankje thuis verwachten.

vv Hierden krijgt een herkansing, nadat ze voor de Corona-stop op de laatste plaats te vinden waren in de 1e klasse D. Al voor de Corona-stop werden hoofdtrainer Henri Brink en assistent en oud asv Drontenaar Bas de Raat voor opnieuw een seizoen vastgelegd.
Daarnaast versterkte de ploeg zich o.a. met nieuwkomers, Franken, Tekin, van Dijk, Hop, Nieuwhof en Kalkan.
Dat het nog even wennen is aan elkaar bleek afgelopen zaterdag, toen de ploeg met 1-0 verloor van IJVV IJsselmuiden in de KNVB-beker, waar het op 22 augustus in een oefenwedstrijd nog met 3-5 wist te winnen bij hetzelfde IJVV.

Dronten moest het vandaag doen zonder een aantal geblesseerden en tevens zonder hoofdtrainer Patrick Posthuma. Hij moest zich melden voor zijn opleiding UEFA A. Marc Rijneveld en Alex Witkamp namen daarom de honneurs waar.

asv Dronten startte met de volgende 11 namen:
Bindenga, Stenekes, R. Breemhaar, Diepstraten, van Driest, Maljaars, Timmer, Kroes, Leichtenberg, de Boer, van der Vlag.
Wissels: Verburg, Raven, Siebelink, van der Meijden en B. Breemhaar.

Door de festiviteiten vooraf begon de wedstrijd iets later dan normaal en al vrij snel werd duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Zowel Hierden als asv Dronten wilden graag, maar hielden elkaar over het gehele veld goed in evenwicht.

één van de weinige mogelijkheden van Hierden...

Bij asv Dronten dus Yanick Leichtenberg voorin, hij lijkt meer en meer de kans te krijgen om zich te bewijzen als vaste waarde naast van der Vlag in de spits. Met het plotselinge verlies van Dylan van der Stoel, die koos voor een gang richting DVS ’33 in Ermelo, is dit een zeer positieve opsteker voor het team van Trainer Patrick Posthuma.

Ook in de eerste helft liet hij zien gretig te zijn en hij beloonde die gretigheid met de 1-0!

Na een kopkans voor vv Hierden en mogelijkheden voor Jodi de Boer en Rémon Kroes, was het Martijn Timmer die na een half uur goed doorzette vanaf de linkerkant, hij leverde de bal op een presenteerblaadje af bij Yanick Leichtenberg, die na twee goals in de voorbereiding, nu zijn eerste goal in een officiële wedstrijd liet noteren.

Martijn Timmer in duel...

asv Dronten speelde zichzelf met een licht overwicht richting de rust, maar moest nog één kans aan vv Hierden laten. Een pegel van een middenvelder van de club uit Hierden belandde net naast de goal, al moet gezegd, dat keeper Bindenga er goed bij zat.
Hij keerde vanmiddag na een tijdje afwezig te zijn geweest weer terug in de basis.

De rust werd gehaald met een 1-0 voorsprong.

asv Dronten startte de 2e helft met dezelfde 11 spelers en dat legde het team van Dronten geen windeieren. Het was opnieuw Yanick Leichtenberg, die dus meer en meer aan de deur klopt, die de bal van een meter of 20 droog, hard en laag in de hoek schoot: 2-0, asv Dronten op rozen!

Hiermee leek het verzet van Hierden gebroken en dat bleek. 10 minuten later kreeg van der Vlag de bal en de spits keek en vond zeer beheerst het gat wat keeper Grootkarzijn liet: 3-0!

Tijd voor Rijneveld en Witkamp om te wisselen en de overige spelers speeltijd te gunnen. Kelson Raven en Fabian van der Meijden werden gebracht voor Stenekes en Maljaars.

En niet veel later mochten ook Yanick Leichtenberg en Dirk van Driest gaan douchen, na een uitstekende wedstrijd van beiden, werden ze gewisseld voor Bob Breemhaar en Nick Siebelink.

Hiermee bleef alleen Jordy Verburg nog over op de Dronter bank.

Sean Stenekes en Bas MAljaars nemen een Hierden speler in de tang...

Dat Witkamp en Rijneveld misschien iets te enthousiast waren geweest met hun wissels bleek weer 10 minuten later, toen Martijn Timmer geblesseerd het veld moest verlaten. asv Dronten was uitgewisseld en moest met 10 man verder, ook dat bleek voor de Drontenaren geen probleem, want met 10 man was het Kelson Raven, die de bal keurig aflegde op Bob Breemhaar, die vervolgens droog binnenknalde: 4-0!

Na overleg besloot asv Dronten om Jordy Verburg dan maar als veldspeler binnen de lijnen te brengen om zo evenwicht te brengen in het aantal spelers op het veld. Met Verburg in het veld, kreeg asv Dronten een ingooi. Bob Breemhaar gooide de bal en deze belandde bij Kevin van der Vlag, die net als Leichtenberg zijn tweede van de middag liet aantekenen. 5-0!

Het slotstuk leek voor Jodi de Boer, hij mocht een vrije trap nemen, maar deze spatte helaas voor hem en asv Dronten op de lat uiteen.

    

Al met al een prachtige overwinning op 1e klasser vv Hierden en zo scoorde asv Dronten binnen 3,5 dag 11 goals en kreeg het 0 goals tegen. Een geweldige boost voor ons vlaggenschip en voor de supporters.

Bas Maljaars onder schot...

 

 

 

 

In de andere wedstrijd in de poule won vv Unicum met 2-0 van IJVV, maar het is asv Dronten dat met een beter doelsaldo de leiding neemt.

Dinsdag oefent asv Dronten bij KHC en zaterdag ontvangt het IJVV IJsselmuiden voor de KNVB beker op ons eigen burgemeester Dekker Sportpark.