asv Dronten maakte afgelopen zaterdag de lange reis naar Emmen om het daar op te nemen tegen DZOH. De ploeg uit Emmen werd net als asv Dronten vorig jaar kampioen in de 2e klasse en promoveerde dus automatisch naar de eerste klasse. 

De ploeg haalde oud prof Anco Jansen, die vooral furore maakte bij FC Emmen, vanuit Indonesië terug naar Emmen en hoopt met hem hoge ogen te gaan gooien in de eerste klasse.


asv Dronten moest het nog altijd doen zonder de geblesseerden Niek Telgen en Mark Veldman. Opsteker was het feit, dat Kevin van der Vlag weer plaats kon nemen op de bank. Alex Bindenga moest vanwege werk de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. 


asv Dronten startte met de volgende 11 namen:

Verburg, Diepstraten, Brouwer, Leichtenberg, Timmer, Siebelink, Schols, Breukelman, de Brons, van der Stoel en Woertink.


Een goed gevulde bank met:

van Velthoven, Frankvoort, de Boer, Bosch, van der Vlag, Kroes en Meulens. 


De wedstrijd begon open en met strijd. Laurens Brouwer begon waar hij vorige week gebleven was, als man van de wedstrijd ging hij voorop in de strijd en dat was vandaag ook het geval. Het kostte hem wel gelijk een gele kaart, al na 4 minuten spelen. Oppassen geblazen dus. 

Anco Jansen liet zien het voetballen nog zeker niet verleerd te zijn, een gevaarlijk schot van zijn kant ging net over. 


En in de 10e minuut een vlammend schot, die doel leek te gaan treffen, maar Verburg werd gered door de deklat. asv Dronten zat niet lekker in de wedstrijd en dreigde onder de voet te worden gelopen door een beter en feller DZOH. 

Pas na een kwartier liet asv Dronten van zich horen. De teruggekeerde Dylan van der Stoel die vanmiddag in de basis mocht starten loste een schot, maar de keeper stond goed gepositioneerd en kon de bal vrij eenvoudig tegenhouden. 

In de 20e minuut gebeurde waar het wachten al op was, DZOH kwam op 1-0 en gelijk hierna een volgende aanval van de mannen uit Emmen, maar opnieuw de lat hield Dronten in de wedstrijd.


Na 27 minuten een pijnlijke maar noodzakelijke ingreep. Posthuma haalde van der Stoel en Breukelman naar de kant ten faveure van Meulens en Kroes. De wissels leken effect te sorteren, want na een kopbal van Cliff de Brons in de 29e minuut was het in minuut 33 Martijn Timmer, die de gelijkmaker liet aantekenen. 1-1!

Los van een schotje voorlangs van DZOH gebeurde er niet veel meer voor de rust. 


Ook in de tweede helft kwam asv Dronten beter voor de dag. Na een gele kaart voor DZOH speler Anco Jansen een mooie aanval van asv Dronten, maar Rihairo Meulens had het vizier niet op scherp staan en schoot hoog over. 

Posthuma wisselde nog een keer en bracht aanvaller Maikel Bosch in de ploeg voor Woertink. 


In de 66e minuut leek asv Dronten op 1-2 te kunnen gaan komen. Yordi Schols bereikte de 16 en werd met een overtreding afgestopt, maar de scheidsrechter woof de situatie weg. Twijfel alom, met name bij de Drontenaren. 

De wedstrijd ging verder en een kwartier voor tijd was het DZOH dat een grote kans kreeg, maar de bal ging voorlangs. 

10 minuten voor tijd de rentree van van der Vlag, hij kwam in het veld voor Maikel Bosch, die het maar kort volhield vandaag. 

Jodi de Boer verving Rihairo Meulens. 


Yordi Schols leek 5 minuten voor tijd de overwinning binnen te halen voor asv Dronten. Een vlammend schot spatte uiteen op de kruising. De spanning steeg!

Nick Siebelink moest nog een gele kaart incasseren, waarna beide ploegen nog een hele grote kans kregen: Rèmon Kroes schoot net naast en DZOH kreeg nog een schotkans, maar Jordy Verburg redde knap.

Na een zinderend en spannend slot mogen beide ploegen blij zijn met een punt, al zal het penalty moment, met name voor asv Dronten, nog wel even nagalmen….


asv Dronten staat met 4 punten uit twee wedstrijden op een keurige 6e plaats en maakt zich op voor de thuiswedstrijd volgende week tegen Achilles ’12


AvL