Na een roerige winterstop, waarin er een hoop gebeurde, is asv Dronten flitsend uit de startblokken gekomen. Tegen FC Horst werd het maar liefst 6-1, al in de eerste helft scoorde Jeroen van der Meer een hattrick!

 

Bij asv Dronten stapte Wim Schaap op, hij zag geen heil meer in het werken bij asv Dronten. Een te smalle selectie en ook zag hij bij de vereniging, niet datgene, wat hij gewend is te zien, bij een club met ambitie. Een mening, die niet werd gedeeld en daarom dat de wegen van beiden scheiden. Wout Sleurink werd bereid gevonden in te springen en als klap op de vuurpijl werd Drontenaar Patrick Posthuma aangesteld als trainer voor het volgende seizoen.

Zaterdag 25 januari terug naar waar het uiteindelijk om draait voetbal!

 

asv Dronten startte met: Bindenga, Stenekes, R. Breemhaar, Braam, Siebelink, de Boer, Raven, Schols, Bos, van der Meer en van der Stoel (hij sloot in de winterstop definitief aan bij de eerste selectie, een geweldige stap!)

Op de bank: B. Breemhaar, Koster, van Maanen, Maljaars.

asv Dronten startte furieus, Yordi Schols en Jodi de Boer combineerde uitstekend en laatstgenoemde verzorgde de assist op Jeroen van der Meer: 1-0! asv Dronten wilde door en het was opnieuw Jodi de Boer, die betrokken was, hij zette Kelson Raven vrij voor de keeper, maar deze schoot over.

Jeroen op weg naar de 1-0

Hierna een domper, een te korte terugspeelbal , Alex moest optreden en haalde de spits van FC Horst onderuit, geel en een penalty, deze werd binnen geschoten: 1-1.

In de 21e minuut stelde asv Dronten weer orde op zaken, Wilko kwam met een prachtige crosspass op maat, die door Jeroen op waarde werd geschat: 2-1! Ook Willem Jelle Bos deed hierna van zich spreken, hij testte de keeper, helaas zonder resultaat.

Daarna was asv Dronten tweemaal dicht bij de 3-1: Rik kopte een vrije trap van Yordi net over en Dylan draaide zich knap vrij, maar schoot tussen twee man in, ook net over.

De beurt was weer aan Jeroen, hij wist het net voor de 3e keer te vinden, eerste redde de keeper nog twee keer, maar daarna was hij kansloos: een zuivere hattrick!

rust 3-1.

In de tweede helft was het verzet van FC Horst volledig gebroken, Sean zette Jodi voor de keeper en deze faalde niet: 4-1. Meerdere spelers wilde graag op het scorebord komen: Willem Jelle schoot een voorzet van Jeroen net naast, en Jeroen zelf beloonde een fraaie solo van Nick Siebelink bijna, maar stifte de bal net niet hoog genoeg.

Jeroen haalt uit voor de 2-0

Uiteindelijk lukt het Dylan wel op het scorebord te komen: Willem Jelle was aangever, Dylan schoot binnen: 5-1! Chris van Maanen, door Wout Sleurink gevraagd terug te keren in de selectie, mocht ook nog wat minuten maken, hij kwam in het veld voor Yordi Schols. Chris zal niet overgeheveld worden naar de eerste selectie, maar is wel in nood op afroep beschikbaar. 

Willem Jelle bleef aanvallend bedrijvig en versierde een penalty, Hij nam zelf de bal en schoot onberispelijk in de kruising binnen! 6-1.

Bob Breemhaar kwam nog voor zijn broer, waardoor er in de verdediging wel wat ruimte onstond. FC Horst kreeg in de slotfase nog wat mogelijkheden, maar Alex Bindenga toonde aan, wat hij het hele seizoen al doet: hij is een meer dan betrouwbaar sluitpost!

Na goede resultaten in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft tegen Nunspeet en Doskampen nu een geweldig vervolg in de competitie. Alle teams bovenin deelden de punten, dus asv Dronten deed deze zaterdag zeer goede zaken.

 

Volgende week spelen we tegen FC Dinxperlo op sportpark ’t  Welink aan de Europastraat 8. Aanvang 14:30 uur