In augustus 2017 spraken we Dylan van der Stoel, Jeroen de Vries en Bram van Nassau voor een interview in de presentatiegids van het aankomende seizoen. Drie ambitieuze jonge jongens uit destijds de JO 17-01, die samen al 5 kampioenschappen bij elkaar hadden gespeeld. In de D1 zelfs in de landelijke 2e divisie. Een talentvolle lichting!


Dylan gaf toen, aan, dat hij de hoop om hogerop te gaan spelen nog niet had laten varen. Hij had daarvoor namelijk al gespeeld bij PEC Zwolle en SC Heerenveen.

De laatste zin van dat interview luidde: ‘we zien deze jongens heel graag straks terug in ons vlaggenschip!’


Dat moment is voor Dylan nu daar. Hij deed al een aantal keer incidenteel mee met asv Dronten 1 en liet daar een goede indruk achter. De laatste weken staat hij steevast in de basis en laat daar zien, ondanks zijn jonge leeftijd, van toegevoegde waarde te zijn. In gesprek met trainer Sleurink en de TC, is er gisteravond besloten Dylan van der Stoel definitief op te nemen in de selectie van het eerste elftal. Uiteraard een bittere pil voor de JO 19-1, maar voor de club en voor Dylan wel een geweldige stap en compliment! 

Dit is wat je als club heel graag wilt, eigen jeugdspelers opleiden voor je eigen eerste elftal!


En achter Dylan trainen vanaf half januari ook Oualid Ziyech, Twan Garos, Joost Boonstra en Pim Breukelman elke dinsdag met de eerste selectie mee. Voor hen ook een geweldige stimulans. De jeugd komt er aan en krijgt een kans bij asv Dronten!