asv Dronten toog vanmiddag richting Veenendaal om het daar op te nemen tegen koploper VRC. De ploeg uit Veenendaal won haar eerste twee wedstrijden en staat daarom fier aan kop. 

asv Dronten verloor de eerste wedstrijd onnodig tegen Veensche Boys, maar herstelde zich vorige week prima tegen vv Lunteren. Heel blij was asv Dronten te melden, dat Jeroen van der Meer vanmiddag weer aansloot bij de selectie, waardoor trainer Posthuma meer en meer te kiezen krijgt. 

asv Dronten startte met de volgende spelers:
Bindenga, R. Breemhaar, Maljaars, Diepstraten, van Driest, de Boer, Siebelink, Schols, Kroes, Stenekes en Leichtenberg.

De bank werd warm gehouden door Raven, van der Meer, Meulens, van der Vlag, Timmer en Verburg. 

Van de week werd duidelijk, dat de regels omtrent Corona aangescherpt zijn en daarom was er geen publiek aanwezig. Begeleiding en gelukkig ook verslaggevers waren wel welkom.

asv Dronten ging vanaf de aftrap verder waar het vorige week was gebleven. VRC werd meteen vastgezet en onder druk van het middenveld was het Yordi Schols die meteen tekende voor de 1e grote kans, maar van dichtbij schoot hij tegen de keeper op.
Op een surrealistisch galmend sportpark was ook de tweede kans voor Dronten. 

In de 6e minuut was het namelijk opnieuw Yordi Schols die gevaarlijk door kwam, hij werd neergehaald en de scheids wees resoluut naar de stip. Jodi de Boer ging achter de bal staan, schoot, de keeper raakte de bal nog, maar net niet genoeg: 0-1 asv Dronten!

asv Dronten drukte door en nog geen twee minuten later kreeg Jodi de Boer een levensgrote kans om zijn tweede binnen te schieten, maar hij schoot tegen het been van de keeper op.
Een minuut later liet VRC voor het eerst van zich horen. Een aanvaller van VRC kwam tot in het strafschopgebied en werd daar onreglementair tegen de vlakte gewerkt door Nick Siebelink, penalty, die vervolgens onhoudbaar binnen werd geschoten. De stand was weer gelijk. 

asv Dronten baalde, maar was zeker niet van slag, want gelijk zochten de mannen uit Dronten de aanval. In de 12e minuut kwam Yordi Schols, die weer helemaal terug is en zijn goede vorm heeft meegenomen, door over links, zijn strakke voorzet belandde bij de eveneens in goede vorm verkerende Yanick  Leichtenberg en laatsgenoemde schoot attent binnen: 1-2!

asv Dronten was duidelijk de bovenliggende ploeg en VRC trok zich meer en meer terug op eigen helft. Ondanks het overwicht leek het wel of asv Dronten na een kwartier een rustpauze inlaste. asv Dronten had de bal, maar creeërde ineens weinig tot geen kansen meer. 

Na 35 minuten was Yordi Schols er voor nodig om weer tot een grote kans te komen. Hij onderschepte de bal en wist meteen Rémon Kroes te lanceren, oog in oog met de keeper faalde hij niet en schoot asv Dronten na een marge van 2. Stand: 1-3! 
Met deze stand werd ook de rust gehaald. 
asv Dronten speelde opnieuw uitstekend en de voorsprong op koploper VRC was meer dan verdiend.

Na de rust bleef Nick Siebelink in de kleedkamer achter, hij werd vervangen door Kelson Raven. 

VRC was niet van plan zich geruisloos naar de slachtbank te laten leiden en de mannen waren waarschijnlijk ernstig toegesproken in de rust. De Veenendalers probeerden wat druk naar voren te geven en dat resulteerde in een eerste kans. De spits van VRC werd met de rug naar de goal aangespeeld en in de draai schoot hij net naast de goal van Bindenga. 

De opleving was van korte duur, want twee minuten na de kans van VRC lag de bal er aan de andere kant al weer in. De wissel van Raven bleek een goede zet, want nadat Rik Breemhaar een voorzet met het hoofd teruglegde, kon Kelson Raven bij de tweede paal binnenwerken: 1-4!

Na een uur zat de wedstrijd er voor Yanick Leichtenberg op. Met een goal en weer veel arbeid voor het team, was hij opnieuw van grote waarde voor de mannen van Patrick Posthuma en assistent Marc Rijneveld. Rihairo Meulens verving hem. 

Dat Yordi Schols in grootse vorm is bewees hij in de 65e minuut. Vanaf een meter of 40 schoot hij de bal op schitterende wijze met een boog over de keeper heen, wat zonde dat het publiek deze goal niet live heeft mogen zien. De monden zouden zijn open gevallen bij deze wereldgoal! Stand 1-5!
En Schols was nog niet klaar. Een minuut later veroverde asv Dronten opnieuw de bal, deze kwam bij Schols terecht en deze soleerde over links richting vijandelijke goal, daar legde hij de bal panklaar neer voor Rihairo Meulens, die wel raad wist met deze kans: 1-6. asv Dronten stevende af op een monsterscore. 

Dit moest dan gebeuren zonder de man van de wedstrijd. Hij werd vervangen door Martijn Timmer. Timmer bemoeide zich gelijk met de aanval en dat sorteerde positief effect. Hij combineerde met Rihairo Meulens en deze had opnieuw weinig tijd nodig om twee goals te maken: 1-7!

Met nog twee minuten te gaan was het Martijn Timmer zelf, die middelpunt was van de feestvreugde. Jodi de Boer speelde Timmer vrij en deze schoot hard en hoog binnen: 1-8! Een ongekende weelde voor asv Dronten. 

1-8 daar bleef het bij.
asv Dronten schoot geweldig uit haar slof en beloonde zich deze keer wel, waar het dat vorige week nog enigszins naliet. Een prachtig resultaat. 

Met groot vertrouwen kan het zich opmaken voor de tweeluik tegen FC Horst en Batavia ’90. Twee thuiswedstrijden, helaas zonder de trouwe aanhang. 

AvL