Dinsdagavond, de voetballiefhebber ziet rustig uit naar een heerlijk avondje Champions League voetbal. Feyenoord – Atletico, totdat…..social media ontploft. In een prachtig filmpje zien we onze trainer en hoofdcoach Patrick Posthuma verschijnen met een groen-wit sjaaltje. Uitstekend zou je zeggen!

Maar als we even inzoomen, zien we daar niet asv Dronten verschijnen, maar……. v.v. Eemdijk! Zelfs voor de meest verstokte Feyenoord fans, is de CL wedstrijd van die avond even bijzaak! Patrick Posthuma vertrekt. Wat een aderlating voor asv Dronten, die onder Posthuma zulke geweldige stappen heeft gezet en aan de andere kant, wat een compliment voor Posthuma en ook asv Dronten. Ons rest niets anders dan hem te feliciteren met deze stap hogerop!

En voetbaldier en asv Drontenaar als hij is, zal hij er alles doen om met een prachtig seizoen hier af te sluiten.


Startend zaterdag tegen Voorwaarts. De afsluiter van dit kalenderjaar, want na zaterdag gaat asv Dronten de winterstop in. Na de fantastische zege tegen DTS ’35 vorige week, wil asv Dronten natuurlijk met winst die winterstop in gaan.

En dan krijg je de rode lantaarndrager op bezoek. 5 nederlagen en 2 gelijke spelen brengt hen nu op de 13e plaats. En waar Voorwaarts begon met twee, toch wel, dikke nederlagen tegen CSV Apeldoorn en DTS, verloor het daarna elke keer maar nipt of speelde gelijk. 


Afgelopen zondag tegen de Bataven leek het zelfs af te stevenen op een winstpartij, maar in de allerlaatste minuten ging het alsnog mis: de Bataven scoorden in de 89e minuut de 2-2 en gingen er in blessuretijd zelfs nog met de winst vandoor. Wat een domper. Je snapt dat Voorwaarts dus getergd naar Dronten zal komen.


Aan Posthuma en zijn mannen dus de taak hier voetballend wat tegenover te zetten. 

Natuurlijk sloeg het vertrek van de trainer in als een bom, maar de reden waarom Eemdijk o.a. koos voor Posthuma: ‘we zochten een trainer die 24/7 met voetbal bezig is, die voetbal ademt……’ zal er voor zorgen, dat Posthuma de rest van dit seizoen asv Dronten nog op de eerste plaats heeft en zal ook voor zaterdag een plan A, plan B en plan C klaar hebben liggen, zodat wij als supporters trots zullen zijn en blijven op onze club en ook op onze clubman en trainer/coach Posthuma. 

We zien u allen graag aanstaande zaterdag om 14:30 uur aan de aftrap op het burgemeester Dekker sportpark.

En na de tijd hopen we dan wat te eten en drinken onder het genot van muziek van DJ Jurgen in de kantine.


AvL