asv Dronten toog deze middag naar Oldebroek voor de wedstrijd tegen OWIOS. Een hardwerkende ploeg, die het vooral moet hebben van inzet en strijd. Dat dit ook wel eens de verkeerde kant op valt bleek vandaag. 

 

asv Dronten startte met de volgende 11 spelers. Verburg, Breemhaar, Maljaars, Diepstraten, Kroes, de Boer, Timmer, Siebelink, Schols, Brouwer en Leichtenberg.

Op de bank: van der Meer, Meulens, Breukelman, Woertink en reserverkeeper (cq trainer) Alex Witkamp.

 

OWIOS dat vorige week de derby tegen buurman VSCO ongelukkig verloor wilde er gelijk een wedstrijd van maken en met druk naar voren kregen zij ook de eerste mogelijkheid. Een dreigende aanval leidde echter niet tot een doelpunt. Hierna was het Yordi Schols, die al het hele seizoen in een uitstekende vorm verkeert, die een mooie solo inzette, maar daarna net voorlangs schoot.

Na 10 minuten werd een stuk fanatisme Hendrik Uitslag fataal. Hij trapte na bij Rik Breemhaar en de scheids was resoluut: rode kaart en OWIOS moest na 10 minuten al met 10 man verder. 

Het duurde een minuut of 10 voordat asv Dronten hier daadwerkelijk van profiteerde. Yordi Schols speelde zichzelf vrij en schoot de bal prima in de verre hoek: 0-1!

En Yordi Schols was het niet lang daarna opnieuw die het net vond. Hij werd aangespeeld door Bas Maljaars en liet de doelman wederom volledig kansloos: 0-2. asv Dronten op rozen. 

Ondanks de man meer, had asv Dronten toch enige moeite om OWIOS helemaal kapot te spelen. OWIOS bleef inzet tonen en weerde zich kranig. Toch was het Yanick Leichtenberg, die twee keer de kans kreeg een doelpuntje mee te pikken, maar tot twee keer toe stond de doelman van OWIOS goed op te letten.

Ook OWIOS kreeg een kans, met een van richting veranderd schot, leek Jordy Verburg geklopt, maar hij wist de bal toch nog te redden: een prima actie. 

 

Hierna een actie waarbij een speler van OWIOS de scheidsrechter probeerde te foppen, helaas trapte de scheids in de  schwalbe en gaf Rik Breemhaar ten onrechte geel. 

asv Dronten liet zich niet uit het veld slaan en kreeg na een snelle combinatie door het midden een kans via Bas Maljaars, maar hij schoot in het zijnet. 

Vlak voor rust was het wel raak. Een korte corner werd door Schols ingebracht en Jodi de Boer kon vervolgens van dichtbij binnentikken: 0-3!

Net voor rust nog een moment met een gele kaart, waarbij Bas Maljaars een speler van OWIOS omver kegelde. Hierna floot de scheids voor de rust. Een niet heel goed spelend, maar wel dodelijk effectief asv Dronten. 

Na rust kwamen Rihairo Meulens en Jeroen van der Meer in de ploeg voor Yanick Leichtenberg en Martijn Timmer.  En gelijk in de tweede helft was het Jeroen van der Meer die van dichtbij de 0-4 kon aantekenen, maar tegen de keeper opschoot. 

asv Dronten had niet veel te vrezen van de 10 man van OWIOS, maar wist zelf ook niet al te veel te creëren . 

De wedstrijd kabbelde voort, zonder dat er veel te beleven was. 

Yordi kreeg een schotkans, maar schoot over en OWIOS werkte een afgeslagen corner naast de goal van keeper Verburg. 

Pim Breukelman en Dinand Woertink kwamen nog in de ploeg voor Schols en de Boer. Waar de omroeper van OWIOS voorstelde om Cyriel Dessers in te brengen! Ondanks de 0-3 achterstand, was de humor nog wel aanwezig in Oldebroek. 


Verder dan wat onderlinge irritaties en nog enkele onnodige gele kaarten kwam de wedstrijd niet en floot de scheidsrechter na 90 minuten af en konden de Drontenaren met opnieuw 3 punten in de tas weer richting Dronten. 


Het is even afwachten hoe het verder zal gaan met het voetbal, maar mochten we door mogen, dan speelt asv Dronten volgende week 4 december thuis tegen SV Lelystad ’67.


AvL