asv Dronten mocht zaterdag op voor de eerste (KO) ronde van het bekertoernooi. Net als veelal in de competitie, trof het een onbekende tegenstander in de Zweef, uit Nijverdal. De tweedeklasser heeft het zwaar in de openingsfase van de competitie en wilde in de beker laten zien, wat het waard was. Dat deden ze, maar het was asv Dronten dat er met de buit vandoor ging. 

Trainer Posthuma koos er voor veel spelers (die normaal gesproken wat minder spelen) speeltijd te geven en zo werd het een zaterdag, waarbij er eigenlijk alleen maar lachende gezichten waren.

De volgende 11 namen stonden in de basis:

Bindenga, Raven, Brouwer, Kroes, Leichtenberg, de Boer, Siebelink, Schols, Veldman, van der Stoel en Bosch.

 

Op de bank:

van Velthoven, Telgen, Meulens, de Graaf, Timmer en Breukelman. 

De wedstrijd kende een spectaculair begin, waarbij de Zweef al na 3 minuten op voorsprong leek te komen, maar Alex Bindenga haalde de bal fabuleus van de lijn. Het sportpark was gelijk wakker. En ook asv Dronten deed daarbij een duit in het zakje: Maikel Bosch zette Nick vrij voor de keeper, maar ook de keeper van de Zweef was alert en kon met de voet redden.

Na 10 minuten was het dan wel raak en wèl voor asv Dronten. En weer was Nick Siebelink betrokken. Yordi Schols, gelukkig voor de Drontenaren weer fit, gaf voor vanaf links, de bal dreigde voorlangs te gaan, maar werd bij de 2e paal door Siebelink in de lange hoek geschoten. Prima goal en 1-0!

Na de 1-0 was het de Zweef, dat probeerde aan te zetten. asv Dronten werd hier niet echt zenuwachtig van, maar moest wel opletten. Bijna op het half uur ging het toch mis voor de thuisploeg. Een corner draaide naar binnen, daarna verlengt met het hoofd door een speler van de Zweef, waardoor keeper Bindenga kansloos was en de bal bij de 2e paal binnenviel. 1-1, een domper voor asv Dronten. 

Na de goal ging de aanvalslust van de Zweef wat liggen en probeerde asv Dronten weer meer aan te zetten. Yanick Leichtenberg kreeg een schotkans, vrij voor de keeper, maar schoot naast. 

Yordi Schols werd in de 16 naar de grond gewerkt en had wellicht een penalty kunnen krijgen en ook een moment met Jodi de Boer op de rand 16, die onreglementair werd gestuit, had eventueel een gevaarlijke vrije trap op kunnen leveren, maar in al deze besloot de scheidsrechter anders. 

Ruststand 1-1. 

In de tweede helft liet asv Dronten zien, waarom het een klasse hoger speelt dan de Zweef. Dronten had de bal en de Zweef probeerde tegen te houden en hopende op een counter. Na 5 minuten resulteerde het overwicht in een voorsprong. Jodi de Boer en Yordi Schols gingen een één-twee aan, waarbij de Boer, Schols op maat diep stuurde en Yordi Schols op ouderwetse en onnavolgbare wijze binnenschoot: een pracht van een goal en een verdiende voorsprong. 

 

De Zweef stelde daar één gevaarlijke counter tegenover, waarbij de aanvaller van de Zweef tegen keeper Bindenga opschoot en zo zijn kans in schoonheid zag sterven.

 

20 minuten voor tijd koos trainer Posthuma voor een blik aan verse krachten. Raven, Schols, van der Stoel en Bosch mochten gaan douchen. In het veld kwamen de Graaf, Meulens, Breukelman en Telgen. 

Nieuwkomer de Graaf zorgde gelijk voor gevaar. Hij mocht alleen op de keeper afgaan, maar helaas schoot hij de bal tegen de voet van de keeper, waardoor deze geen doel trof. asv Dronten had een enorm overwicht, maar het publiek moest geduld hebben alvorens de beslissende 3-1 werd binnen gewerkt.

Eerst mocht Martijn Timmer nog binnen de lijnen komen, hij verving de moegestreden Yanick Leichtenberg.

 

Daarna was het in de 88e minuut een ingestudeerde situatie, waarbij asv Dronten vanuit een overtal situatie de bal bij Jeremy de Graaf kreeg, deze legde breed op de vrijstaande Jodi de Boer, die met zijn ‘chocolade’ been de bal prachtig in de kruising joeg. Een heerlijke afsluiting van een heerlijke (beker)voetbalmiddag.

‘Over-all gezien een prima gevoel. Veel jongens speelminuten gegeven. en doorbekeren!’ aldus trainer Posthuma.

En zo is het. 

 

Volgende week zaterdag 28 oktober vervolgen we de competitie om 15:00u met een uitwedstrijd in Bennekom, tegen de plaatstelijke v.v. 

 

Dinsdagavond 31 oktober om 20:00u spelen we thuis tegen 4e divisionist Berkum.

AvL