Terwijl we nagenieten van de overwinning in de beker op de Zweef en we met spanning wachten op de loting voor de 2e ronde van diezelfde beker (is DETO geworden), weten we, dat voor Posthuma en zijn mannen de competitie de hoogste prioriteit heeft.

Daarom heeft de ploeg zich maximaal voorbereid op de wedstrijd tegen het gerenommeerde vv Bennekom. De vereniging waar John van den Brom, Kees van Wonderen en ‘good old’ Peter van Vossen hun sporen hebben verdiend, is uiterst teleurstellend gestart in de 1e klasse.

 

vv Bennekom, van 1997 tot aan 2017, zo goed als non-stop een vaste waarde in de Hoofdklasse (huidige 4e divisie), eindigde in de bekerpoule roemloos onderaan, waardoor het gelijk werd uitgeschakeld. En ook in de competitie gaat het nog niet zoals men zou willen in het dorp uit Gelderland. 

Er werd al verloren van NSC Nijkerk, RKHVV en de Bataven en het enige punt werd gehaald tegen SDC Putten. Net als de Drontenaren speelden ze tegen Putten 1-1.

Dit maakt dat de mannen van Bennekom de rode lantaarndragers zijn. Een overwinning thuis tegen asv Dronten is dus een must. 

 

Datzelfde Dronten moet niet, maar wil wel heel graag. Zeker het onnodige verlies tegen WSV, zit nog vers in het geheugen en dat willen de mannen van Patrick Posthuma heel graag wegpoetsen met een overwinning. Zaterdag is daarvoor natuurlijk de uitgelezen mogelijkheid.

asv Dronten boekte een prima overwinning op de Zweef vorige week en deed daarmee het nodige vertrouwen op. Zeker het feit, dat er veel spelers waren die minuten konden maken, met een positief gevolg, gaf de burger in Dronten moed!

 

De selectie is breed en in balans en het teamgevoel wordt met de week groter! Met daarbij de nodige passie, strijd en beleving, kan het wel eens een hele mooie middag worden in Bennekom! Iets waar we als Drontenaren natuurlijk op hopen!

De wedstrijd die zaterdag om 15:00 uur aanvangt, wordt gespeeld op sportpark de Eikelhof, aan de Achterstraat 11 in Bennekom.

 

Komt dat zien!

 

AvL