asv Dronten heeft de competitie verlengd en mag zich verheugen op een prachtig toetje. De nacompetitie voor een plek in de 4e divisie. In een moeizame wedstrijd bleek een puntendeling het hoogst haalbare. De uitslagen op de andere velden zorgden daarna voor vreugde, al is er nog wat te winnen volgende week thuis tegen SVZW!

 

Een enorme domper gistermiddag tijdens de warming-up. Tijdens een afwerkoefening blesseerde sterkhouder Martijn Timmer zich, onduidelijk is de ernst van de blessure, wel moest hij zich al voordat de wedstrijd begon laten vervangen door Pim Breukelman. 

 

Posthuma stuurde tegen KHC de volgende 11 mannen het veld in:

Bindenga, Siebelink, de Brons, Brouwer, Veldman, Raven, Breukelman, Schols, Kroes, van der Stoel en de Boer

 

Op de bank:

Telgen, Meulens, Verburg en Bosch

In een warm Kampen trapten beide ploegen af, terwijl hemelsbreed 100 meter verder de derby DOS-KOWET begon. Beide ploegen deden in de beginfase een poging de aanval te zoeken, maar dit lukte maar mondjesmaat. 

In de 7e minuut een eerste schotje van van der Stoel, maar deze ging over het doel. 

Er was strijd, maar van mooi voetbal was in de beginfase geen sprake. In de 17e minuut leek van der Stoel Schols te vinden, maar de bal belandde net niet bij de aanvoerder van Dronten. 

Dezelfde aanvoerder verloor even later de bal op het middenveld, maar ook KHC was niet bij machte dit voordeeltje om te zetten in een kans. 

Het bracht van der Stoel ertoe om het te proberen van eigen helft, maar ook deze bal kwam niet terecht waar hij ‘m bedacht had. 

Na een corner in de 22e minuut viel de bal op de 5 meter, maar de spelers van Dronten waren helaas niet in de buurt om de bal binnen te werken. 

Na 25 minuten waarin weinig tot niets gebeurde, was het keeper Bindenga die zijn frustraties liet merken aan de spelers. Hij bulderde over het veld en maande de spelers tot meer inzet en beter voetbal!

In minuut 33 leek er dan zowaar een kans te ontstaan. Schols stuurde de Boer op pad en deze werd in het strafschop naar de grond gewerkt. Dronten schreeuwde om een strafschop, de scheidsrechter liet het gaan. Na een schotje van Siebelink in de 38e minuut was het net voor rust een vrije trap op een meter of 20 van de goal, die nog voor gevaar kon gaan stichten, maar ook nu belandde de bal niet tussen de palen, maar over de goal. 

Een teleurstellende 1e helft  werd afgesloten met een 0-0 ruststand. 

Breukelman en de Boer bleven in de kleedkamer achter en werden vervangen door Niek Telgen en Maikel Bosch. 

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde. Twee ploegen die hard werkten en echt wel wilden, maar het lukte niet een kans bij elkaar te spelen. 

In minuut 51 een mooie aanval over meerdere schijven. de Brons, Bosch en Schols combineerden, maar tot een grote kans leidde het niet. 
Bosch was op veel plekken te vinden en zorgde sleurend en trekkend wel voor enige onrust bij de Kampenaren. 

Hij zorgde met deze onrust dat Veldman tot de eerste echte kans van de wedstrijd kon komen. Daarvoor had het publiek 53 minuten moeten wachten, maar helaas nog altijd geen goal. 

Ondertussen was Quick ’20 hard op weg naar het kampioenschap en stond concurrent WHC met 2-1 achter tegen Hulzense Boys, dus met een gelijkspel zou asv Dronten de nacompetitie veilig stellen. 

Na een uur spelen zette Schols Bosch alleen voor de keeper, maar de spits twijfelde te lang, waardoor een verdediger alsnog kon ingrijpen. 

5 minuten later weer een mogelijkheid: Kroes speelde Raven vrij, die de bal bij Schols bracht, maar deze schoot de bal over. Dezelfde Schols gleed een halve minuut later de bal op van der Stoel, deze kreeg twee keer de kans om de keeper te verschalken, maar hij kwam niet verder dan een corner. 

De druk van asv Dronten nam toe. In de 66e minuut kreeg asv Dronten via Schols een vrije trap en een corner te nemen, maar beiden leverden helaas niets op. 

20 minuten voor tijd sloeg heel even de vlam in de pan. Na een onschuldige overtreding aan de rand van het veld, reageerde een speler van KHC zeer agressief. Dit leidde tot wat geduw en getrek. Toen de rookwolken waren opgetrokken kregen een speler van KHC en Kelson Raven de gele kaart voorgeschoteld. 

asv Dronten bleef proberen een gaatje te zoeken in de verdediging en zocht ook meer en meer de lange bal, maar tot resultaat leidde dit alles helaas niet. 

Met de uitslagen op de andere velden begon het rekenen en leek asv Dronten aan de 0-0 genoeg te hebben. 

KHC leek onmachtig, maar in de 80e minuut liet Bindenga weer zien waarom hij zo betrouwbaar is, een hoge bal werd over de verdediging van Dronten gelegd en heel even waren de Brons en Brouwer, die de hele middag de rijen uitstekend gesloten hielden, gezien. Gelukkig kwam Bindenga razendsnel zijn goal uit en kopte de bal weg. 

Het venijn van de wedstrijd zat ‘m duidelijk in de staart. Want waar eerst een goal van Bosch, wegens buitenspel werd afgekeurd, volgde een vrije trap voor KHC. De scheidsrechter gaf deze eerst aan Dronten, maar bedacht zich. De vrije bal werd afgeslagen, maar opnieuw ingebracht en ineens was het Burak Alp, die volledig vrij mocht aannemen en binnenschieten: minuut 83, 1e kans KHC, goal!

Meteen schakelde asv Dronten over naar plan B. de Brons werd naar voren gestuurd en met lange ballen probeerde Dronten hem te bereiken. 

Ondertussen was ook Rihairo Meulens in de ploeg gekomen voor Mark Veldman. 

Een minuut nadat plan B in werking was gezet, leek deze effect te sorteren. Cliff de Brons kwam alleen te staan voor de keeper, maar ook de keeper van KHC, net als zijn collega aan de overzijde, was alert en keerde zijn inzet. Hierna had Bosch nog de kans de rebound in het lege goal te werken, maar hij schoot tegen ploeggenoot van der Stoel aan. 

Aan de andere kant een counter van KHC, een prachtige 1-2, die de voorbode voor de 0-2 leek te gaan worden, maar de bal rolde net naast de goal van de opgeluchte Bindenga. 

Dezelfde Bindenga ging in de allerlaatste minuut mee naar voren voor een corner. Met wat (geoorloofd) duw-werk zorgde hij voor zoveel onrust in het strafschopgebied van KHC, dat men bij de tweede paal Meulens volledig over het hoofd zag, die zo heel knap de gelijkmaker kon binnentikken: op de valreep toch nog de verdiende gelijkmaker. 

Het allerlaatste wapenfeit was voor Brouwer, hij zorgde met een professionele overtreding, dat KHC niet kon bouwen aan een laatste aanval. Het leverde hem geel op, maar nog belangrijker, asv Dronten het benodigde punt.

Aangezien WHC op 2-2 bleef steken bij Hulzense Boys, is de 3e plek een zekerheid. Daarnaast pakte asv Dronten door het kampioenschap van Quick ’20 de eerste periode over. Nacompetitie verzekerd!

En Posthuma en zijn mannen kunnen het toetje nog mooier maken, door volgende week in een rechtstreeks duel SVZW te verslaan. Bij winst eindigt asv Dronten namelijk 2e en mag het de eerste ronde van de nacompetitie overslaan. 

Maar wat een geweldig seizoen is dit. Als promovendus (in ieder geval) 3e eindigen en ook nog mogen spelen voor eventuele promotie naar de 4e divisie. Hulde!

AvL