Begin december ging bij Be Quick Zutphen de vlag uit. Mede degradatie kandidaat FC Dinxperlo liet weten vanaf volgend seizoen alleen nog prestatievoetbal te gaan spelen op de zondag. Dit zou betekenen, dat FC Dinxperlo dus de degradant zou zijn, en Be Quick al verzekerd was van in ieder geval nacompetitie. Zo was directe degradatie afgewend.
Helaas werden zij al snel door andere clubs uit de droom geholpen. ‘Teams die zich terugtrekken uit de competitie degraderen per definitie, hun plek wordt opgevuld door een team, dat zich plaatst vanuit de nacompetitie van een lagere klasse.


Daarnaast kwam het nieuws binnen, dat een eerste stemming over prestatievoetbal op zondag binnen FC Dinxperlo ongeldig is verklaard en de 2e stemming is uitgesteld naar oktober van dit jaar, dus dat FC Dinxperlo hoogstwaarschijnlijk ook in het seizoen 2020-2021 nog op zaterdag actief zal zijn. 


Be Quick Zutphen zal dus in alle gevallen moeten gaan proberen  SV Lelystad ’67 in te halen. Be Quick Zutphen wist tot nu toe slechts 1 punt te halen en staat er 6 achter op SVL en 8 op FC Dinxperlo, dus een helse klus wacht!

Eerder in Dronten leek Be Quick Z. het oktoberfest van asv Dronten te verstieren, want al in de 1e minuut kwam de ploeg uit Zutphen op voorsprong en het duurde tot een kwartier voor tijd, voordat asv Dronten pas afstand nam van de rode lantaarndrager. asv Dronten had het dus moeilijk.


Inmiddels lijkt alles, zeker aan Dronter zijde, heel anders. asv Dronten leeft weer, ademt energie en passie en weet na de winterstop vrij gemakkelijk het net te vinden. Alles wijst dus op een makkelijke middag voor de ploeg die op jacht is naar de top van de ranglijst!


Gemakzucht ligt op de loer. Voor een ploeg, dat alsmaar verliest, komt de eerste overwinning natuurlijk elke week dichterbij. Laten de mannen van Wout Sleurink gewaarschuwd zijn!


In Oktober was het Kelson Raven, die asv Dronten op voorsprong zette en zorgde Jeroen van der Meer met twee treffers vlak voor tijd, dat de marge op 3 kwam te staan. Met zijn doeltreffendheid de laatste weken hopen we dat Jeroen ook zaterdag samen met zijn teamgenoten asv Dronten aan een overwinning kan helpen. 


De wedstrijd op sportcomplex het Zuidveen begint LET OP om 15:15 uur.
Adres: Laan naar Eme 97


In verband met een teamactiviteit na de wedstrijd, is het dit keer niet mogelijk mee te rijden met de spelersbus.