De nacompetitie bereiken en dan met drie klinkende overwinningen, die nacompetitie ook nog winnen en dus vervolgens promoveren. Dat is wat Achilles ’12 uit Hengelo overkwam aan het einde van het vorig seizoen. 

De ploeg draaide een prima jaargang in de tweede klasse en mag het dus dit seizoen proberen in de eerste klasse Oost. 

Als je dan na twee wedstrijden onderaan staat met een doelsaldo van -7, dan snap je, dat we zaterdag een getergde ploeg kunnen verwachten in Dronten. 


Met de nieuwe promotie/degradatieregeling, waarbij de ploegen 9 t/m 14 niet veilig zijn, wil elke vereniging zich zo snel mogelijk boven die veilige streep spelen en dat zal dus ook gelden voor promovendus Achilles ’12.


Eveneens promovendus asv Dronten kende een veel betere start, zij versloegen v.v. Heerenveen en vorige week haalden de mannen van Posthuma een punt op in Emmen. In een wedstrijd die alle kanten op kon, waren beide ploegen tevreden met dat punt en asv Dronten vindt zichzelf terug op een keurige 6e plaats. 


Helaas, zo in het begin van het seizoen, alweer wat vervelende blessures, zo viel Maikel Bosch vorige week al snel uit, en waren ook Telgen en Veldman er nog niet bij. De vraag is welke selectie de aftrap van aanstaande zaterdag zal gaan halen. 


Om 14:30 uur wordt er afgetrapt op het burgemeester Dekker sportpark in Dronten, en waar de weersvoorspellingen gunstig lijken, weten we ook, dat na de wedstrijd het Oktoberfest gehouden zal worden in de kantine, dus hopelijk eten en proosten we na de wedstrijd op een driepunter voor ons asv Dronten.


zaterdag 8 oktober asv Dronten – Achilles ’12 14:30 uur.


AvL