Sinds begin van dit seizoen zien we een paar nieuwe gezichten bij asv Dronten. Eén daarvan is Maikel Bosch. Hij kwam over van Sparta Nijkerk en hoopt zijn voetbalcarrière in Dronten een nieuwe impuls te geven.

Een nieuw gezicht en daarom maken we nader kennis met deze jonge spits.

 

Maikel je bent nieuw bij asv Dronten, vertel eens iets over jezelf.

Ik ben Maikel Bosch, 21 jaar oud, geboren en getogen in ‘t Harde. (Dus ik kan mooi carpoolen met Rèmon Kroes) Ik woon nog bij mijn ouders, maar ben met mijn vriendin op zoek naar een leuke woning.  In het dagelijks leven ben ik werkzaam als schilder. 

 

Je hebt een verleden bij PEC en Cambuur. Waarom heb je het vooralsnog niet gered in het betaalde voetbal?

Bij PEC Zwolle in de U16 en U17 heb ik een hele mooie tijd gehad. Maar in de U19  zag ik het zelf al wel aankomen. Ik zat dat hele seizoen op de bank. En je merkt dat er een aantal jongens iets meer kwaliteit hebben.

Dan moet je ook eerlijk naar je zelf zijn en dan weet je dat je het bij Zwolle niet gaat redden. Toen ik bij Cambuur kwam, had ik een beetje dezelfde pech als dit seizoen. Ik kwam in de eerste competitiewedstrijd met een enkel blessure te zitten, waardoor ik er een poos uitlag.

 

In ditzelfde seizoen kwam Corona, dus werd de competitie op de helft stil gelegd. In het laatste evaluatiegesprek kreeg ik te horen dat ze mij te weinig hebben zien spelen om door te stromen naar Jong Cambuur. Het waren twee hele mooie ervaringen die ik zeker niet had willen missen!

 

Je komt van Sparta Nijkerk, een vooraanstaande club die 3e divisie speelt, vanwaar de keuze voor asv Dronten?

Ik ben net terug van een jaar blessureleed. En ik denk dat ik op deze leeftijd veel speelminuten moet maken en daarom heb ik voor asv Dronten gekozen, want ik verwacht veel minuten te maken.

 

Wat mogen we van jou verwachten dit seizoen?

Ik hoop jullie zo snel mogelijk de fitte Maikel te laten zien. En belangrijk te zijn voor het team d.m.v. goals en arbeid!

 

Je staat nog niet altijd in de basis. Is het wennen voor jou, een nieuwe club, een nieuwe omgeving?

Ik snap dat ik nog niet in de basis sta, want ik ben nog niet 100% wedstrijdfit. Daar werken we samen hard aan, om dat zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen.

Een nieuwe club is altijd in het begin even spannend, maar ik ben fantastisch opgevangen door spelers, staf en de gehele club!

Neem bijvoorbeeld de eerste training: we gingen na afloop met z’n allen naar de meerpaaldagen, dat zegt wel wat over deze groep!

 

Zaterdag kwam je er in maar moest je je vrij snel laten vervangen, wat was er aan de hand?

Ik kreeg een diepe bal van Cliff, hierbij moest ik een sprint in zetten van de middenlijn tot de 16. Bij deze sprint schoot het in mijn hamstring. Ik wilde graag door, niet alleen voor mijzelf, maar ook voor mijn team, club en vooral de mensen die mij gehaald hebben. Maar vanaf de kant was het ook al te zien dat het er in was geschoten, dus moesten we verstandig zijn. En om de boel niet te forceren hebben we moeten kiezen voor een wissel.

 

Wie is je voorbeeld, met welke speler ben je te vergelijken?

Als kind was Ronaldo altijd mijn voorbeeld. En met welke speler ik ben te vergelijken vind ik een lastige. Zelf denk ik qua speelstijl een spits zoals Brian Brobbey, sterk rondom de 16, diepgang en maakt makkelijk goals.

 

Wil je nog wat kwijt aan de supporters van asv Dronten?

Zeker, ik vind het erg mooi om te zien hoe de voetbal leeft bij de supporters. Dit waarderen wij als eerste elftal ook zeker, hopelijk kunnen wij de supporters ook een mooi voetbalseizoen geven!

 

Maikel Bosch, bedankt voor deze nadere kennismaking!

Leuk om je beter te leren kennen en hopelijk dat je de supporters dit seizoen kunt gaan geven wat je graag zou willen: arbeid en veel goals!

Heel veel succes daarmee, samen met het gehele team van asv Dronten.

 

AvL