asv Dronten heeft in een levendige wedstrijd verloren van koploper WHC. 

Dronten kreeg kansen, maar wist niet te scoren. Hierdoor loopt WHC iets uit, maar de bovenste ploegen blijven elkaar in de nek hijgen. 

 

asv Dronten startte met 

Bindenga, Diepstraten, Telgen, Kroes, Leichtenberg, Meulens, Timmer, Siebelink, Schols, Breukelman, de Brons

 

Op de bank:

van der Vlag, de Boer, van der Stoel, Woertink, van Velthoven, Frankvoort. 

asv Dronten startte furieus en kwam als een komeet uit de startblokken. Gesterkt door het feit dat aanvoerder Schols weer terugkeerde, was het Martijn Timmer, die al in de tweede minuut alleen op de keeper af mocht gaan. Net iets teveel naar links gedreven, kwam de bal voor zijn mindere linkerbeen en kon hij niet hard genoeg afdrukken.

Een paar minuten later mocht hij opnieuw alleen op de keeper afstormen en met een wippertje probeerde hij deze te verrassen, maar wéér geen succes. 

Waar de één niet weet te scoren, valt ie vaak aan de andere kant, en zo geschiedde……

WHC kreeg net iets teveel ruimte in het strafschopgebied en strafte dit meteen af: 0-1! Een behoorlijke domper, na zo’n goeie openingsfase.

asv Dronten liet de moed niet zakken en ging door waar het gebleven was. Na een kwartier een kans voor Schols, maar zijn schot werd gepareerd door de uitstekende keeper van WHC. 

asv Dronten ging op zoek naar de gelijkmaker en probeerde WHC bij de strot te grijpen, dat lukte heel aardig, alleen de laatste ‘touch’ ontbrak elke keer. 

Yordi Schols probeerde het nog een keer met een gevaarlijk schot, dat de keeper bijna verraste, maar de bal ging naast. 

Tussen minuut 25 en 40 leek de geest een beetje uit de fles, maar in de laatste 5 minuten kwam asv Dronten weer los. 

Rihairo Meulens kreeg vlak voor rust de grootste kans, een paar meter voor het doel zette hij een goeie actie in, maar de keeper wist de bal opnieuw uitstekend uit het doel te houden met de voeten. 

asv Dronten speelde een uitstekende 1e helft, kreeg een heel aantal hele goede kansen, maar moest toch toezien hoe ze met een achterstand gingen pauzeren. 

Na rust gelijk een goeie mogelijkheid voor Yanick Leichtenberg. In de combinatie met Schols kreeg hij de bal terug, maar schoot naast. 

Ondertussen werd Pim Breukelman gewisseld ten faveure van Kevin van der Vlag. Kevin van der Vlag liet zich gelden, leverde een prima schot af, maar de keeper stond op de goeie plaats. 

asv Dronten wilde wel, maar het lukte maar niet om de keeper te verschalken. 

In de 70e minuut een enorme kans ineens voor de bezoekers. Een schot spatte uiteen op de lat. 

Posthuma probeerde nog meer aanvallend toe te voegen, door Dinand Woertink in te brengen voor ‘man of the match’ Florijn Diepstraten. 

Florijn-Diepstraten

Toch was het WHC, dat opnieuw een dot van een kans kreeg. Alex Bindenga pareerde, maar had zelf niet helemaal door hoe, de bal belandde uiteindelijk op het dak van de goal. In de 86e minuut weer een megakans, maar het was Rèmon Kroes, die zijn ploeg in de wedstrijd hield met een sliding. 

En hij herhaalde dit even later weer, terwijl WHC dacht een aanval rustig af te kunnen ronden. 

 

Gestreden, bij vlagen prima gespeeld, heel veel kansen gecreëerd, maar helaas aan de verkeerde kant van de score vandaag!

0-1 eindstand, waardoor WHC alleen bovenaan komt te staan met 21 punten, gevolgd door Quick ’20 met 20 punten, KHC met 19 punten en asv Dronten met 18 punten.

 

Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop, uit bij Doskampen. 

 

AvL