De avondwedstrijd in Apeldoorn heeft voor asv Dronten niet opgeleverd wat men er van had verwacht. asv Dronten kwam matig voor de dag, had het overgrote deel van de wedstrijd wel de overhand, maar kon dit niet uitdrukken in genoeg doelpunten. De punten bleven daarom in Apeldoorn. 


Trainer Posthuma had weer wat te kiezen en reisde met een grote selectie richting het Oosten. 

In de basiself de volgende namen:

Bindenga, Raven, Telgen, Brouwer, Kroes, Meulens, de Graaf, de Boer, Timmer, Breukelman en de Brons.


Op de bank:

Leichtenberg, Siebelink, Schols, Veldman, van der Stoel, Bosch en van Velthoven. 


Alsof het een zomeravond potje betrof, begon asv Dronten heel slap aan de wedstrijd en al in de eerste minuut een enorm misverstand tussen Alex Bindenga en Niek Telgen. Wie pakt de bal? Niemand…..waardoor Braakhekke van WSV kon profiteren. 1-0 en asv Dronten liep gelijk achter de feiten aan. 

De Drontenaren herstelden zich gelukkig en hadden na een kwartier het heft weer in handen.  Onder andere Pim Breukelman testte in dat eerste kwartier de keeper van WSV, die knap kon keren. En ook aanvoerder Jeremy de Graaf vuurde een schot af, maar keeper Karrenbelt kon zich strekken en de bal keren. asv Dronten beet wel van zich af, maar hapte niet. Ook enkele corners strandden in schoonheid. 

‘We ontbeerden het venijn, het gif om als tijgers met tanden te kunnen toeslaan!’ Aldus Posthuma.


Vlak voor rust nog een vrije trap voor Dronten, deze leek gevaarlijk te gaan worden, maar werd kundig weggekopt door een verdediger van WSV. Rust 1-0.


Na rust wisselde Posthuma, Breukelman en Timmer voor Leichtenberg en Schols. De intenties waren duidelijk. Dronten ging door waar het voor rust mee was geëindigd. Volle bak druk zetten op de goal van WSV en het leek dan ook op weg naar de 1-1, maar nog altijd bleef deze uit. 


Na 20 minuten opnieuw twee verse krachten: Siebelink en van der Stoel voor Telgen en Brouwer, om zo nog meer druk te creëren op WSV. De Apeldoorners zelf konden slechts enkele counters hier tegenover stellen. Waarbij het af en toe wel gevaarlijk werd. Zo kon een bal maar net van de lijn worden gehaald door de Dronter verdediging. 


Helaas voor alles wat Dronten was, eindigde één van deze counters toch achter doelman Bindenga. In minuut 76 was het opnieuw Braakhekke, die de wedstrijd in het slot leek te gooien: 2-0, de opdracht werd nu wel heel moeilijk voor asv Dronten. 

Ondanks de achterstand voerde Dronten de druk nog meer op en leek het in een 1-op-1 situatie met keeper Karrenbelt gelijk al op 2-1 te komen, maar helaas werd deze reuzekans om zeep geholpen, maar nog geen minuut later ging de bal op de stip.

Jeremy de Graaf legde aan en schoot de bal onberispelijk in de rechterbovenhoek. 2-1 en nog een kwartier te gaan. 


asv Dronten probeerde in het laatste kwartier de trekker meerdere malen over te halen, maar schoot niet raak en zo was er na de wedstrijd een gevoel van een enorme gemiste kans om de tweede overwinning van het seizoen binnen te slepen. 

Dronten was over het overgrote deel van de wedstrijd echt de meerdere van WSV, maar vergat dit om te zetten in doelpunten. 


‘Natuurlijk speel je volgende week voor de beker, maar het is enorm jammer, dat je nu twee weken moet wachten, voordat je dit zure puntverlies weer met elkaar goed kan maken!’ aldus een zeer teleurgestelde trainer Posthuma van asv Dronten. 


Toch zal hij zijn mannen weer moeten oprichten volgende week voor de bekerwedstrijd tegen de Zweef, thuis op het burgemeester Dekker sportpark in Dronten. 

Voor nu moet asv Dronten even pas op de plaats maken in de competitie en mag het zich over twee weken revancheren op sportpark de Eikelhof in Bennekom.


AvL