Na een uitstekende eerste seizoenshelft, een prima voorbereiding op de tweede seizoenshelft, volgde vorige week een kater in Wierden. Ondanks een redelijke wedstrijd, was het SVZW dat scherper bleek op beslissende momenten en zo met een 1-0 overwinning de punten thuis hield. 

Een kater voor asv Dronten, dat haar plek bovenin graag wilde behouden en consolideren.


Posthuma heeft de wedstrijd samen met de jongens geanalyseerd en achter zich laten. 

Van de week in de trainingen was er weer een gretig en hongerig team te zien, dat blij is om een heel aantal jongens weer terug in de wedstrijdselectie te hebben. 

Zo zijn Kelson Raven, Maikel Bosch en Mark Veldman na afwezigheid weer inzetbaar!


Helaas moeten we Florijn Diepstraten voorlopig missen in het hart verdediging. Hij wordt op 1 februari geopereerd aan de meniscus en staat een poos aan de kant.


KHC heeft de minst gepasseerde verdediging van de 1e klasse E en heeft net als asv Dronten 18 doelpunten voor. Daarnaast is KHC ook de ploeg dat de meeste gelijke spelen. Van de 12 wedstrijden speelden ze de helft gelijk!

Daarmee sprokkelde KHC 21 punten bij elkaar, net zoveel als asv Dronten en ook SVZW. Een zeer belangrijk duel dus voor beide teams!


We hopen natuurlijk dat topscorer Yordi Schols een gaatje of meer zal vinden in de ijzersterke verdediging van de Kampenaren. 


Het zal koud zijn zaterdag, dus we gaan voor een derby die (in ieder geval de harten van) de supporters zal verwarmen!


De streekderby asv Dronten – KHC vangt aanstaande zaterdag om 14:30 uur aan op het burgemeester Dekker sportpark in Dronten. 


AvL