Vorige week werd de twist Posthuma – Staarman beslist in het voordeel van eerstgenoemde. asv Dronten kwam uitstekend voor de dag en ging door goals van Kevin van der Vlag en Jeroen van der Meer met 2-0 de rust in.
Staarman was net gestart en heeft nog tijd nodig het team naar zijn hand te zetten, maar doordat keeper Bindenga de spits van SC Emmeloord neerhaalde, kregen de Emmeloorders een penalty: 2-1. Jeroen van der Meer stelde snel orde op zaken en Rihairo Meulens en Jodi de Boer zorgden voor een prima 5-1 overwinning.

 

Afgelopen zaterdag 4 september dan de eerste officiële wedstrijd sinds lange tijd. Voor de beker op bezoek bij 2e klasser SV Epe. (de andere tegenstanders in de poule zijn ZAC, 11 sept. thuis en vv Nunspeet 18 sept thuis)

 

asv Dronten startte met:
Bindenga, Breemhaar, Maljaars, Diepstraten, Kroes, van der Meer, van der Vlag, de Boer, Schols, Breukelman en Stenekes.

Bank: Verburg, Timmer, Telgen, Brouwer, Leichtenberg en Woertink.

 

asv Dronten speelde fris en schoot uit de startblokken, al snel wist van der Vlag zich een weg te banen door de Eper verdediging en na een prachtige solo schoot hij op zijn welbekende beheerste manier binnen: 0-1. Een mooi moment, maar de twee kansen die hiervoor onbenut werden gelaten, gaven wel te denken.

Jeroen van der Meer, zeer bedrijvig, werd niet lang hierna aangespeeld door Jodi de Boer, hij tikte de bal door en opnieuw Kevin liet de keeper volledig kansloos: 0-2. Het leek erop, dat een makkelijke middag aanstaande was, maar ondanks vele kansen, wist Epe toch te scoren en zo zochten de ploegen met een 1-2 stand de thee op.

De irritaties bij asv Dronten, met name door het missen van de kansen, namen wat toe, wat Rémon Kroes op geel kwam te staan. De irritatie en frustratie werden alleen nog maar erger toen sv Epe met een geweldig schot vanaf 20 meter, keeper Bindenga totaal kansloos liet. 2-2!


Trainer Posthuma begon met wisselen om wat te forceren en bracht Martijn Timmer voor Jodi de Boer en Niek Telgen voor Pim Breukelman.
Nieuwe spirit, maar de slordigheid nam niet af. Met name in de aanval was men erg slordig, wat ook te danken was aan het blok dat sv Epe achterin had opgestapeld.

 

De Epenaren probeerden tegen te houden en er daarna heel snel uit te komen, om zo de overwinning te behalen. Waar de Epenaren bloed roken, poogde Posthuma met drie verse krachten de wedstrijd Dronter kant op te laten kantelen: Leichtenberg, Woertink en Brouwer kwamen voor van der Meer, Schols en Stenekes.

 

 

Posthuma kreeg waar hij op hoopte. Yanick Leichtenberg zorgde met zijn inzet, power en snelheid voor onrust in de Eper verdediging en bij hem startte de weg naar de overwinning.
Hij won een tweede bal op de middellijn en tikte deze meteen door naar Kevin van der Vlag, deze nam de bal mee richting de 16. Ondertussen liep Leichtenberg door en hij kreeg de bal als op een presenteerblaadje aangespeeld door van der Vlag. Yanick Leichtenberg dacht niet na en op randje 11-meter, schoot hij de bal onhoudbaar in de linkerbovenhoek: 2-3!

 

Zo won asv Dronten in extremis de eerste officiële wedstrijd en mag het met vertrouwen toekijken naar de komende twee bekerwedstrijden.

aanstaande zaterdag komt ZAC uit Zwolle op bezoek. Zij verloren op eigen veld met 0-3 van vv Nunspeet

AvL