asv Dronten nam het vanmiddag op tegen het sterke en aanvallend ingestelde WVF.
De jongens uit Westenholte stonden voor de Corona Crisis fier aan kop en leken op weg naar het kampioenschap. Ook in de voorbereiding op het nieuwe seizoen lijken de Zwollenaren moeilijk te verslaan na twee prima overwinningen met veel goals voor. 

Op een qua weer zeer wisselvallig sportpark in Dronten startte asv Dronten met de volgende spelers:
Verburg, Raven, R. Breemhaar, van Driest, Meulens, van der Vlag, de Boer, Siebelink, Schols, Kroes en Stenekes.
Wissels: Bindega, Maljaars, Diepstraten, Timmer, Leichtenberg, van der Meulen en B. Breemhaar.

WVF stuurde de volgende 11 mannen het veld in:
te Wiele, van Dijk, Zweers, Velner, Koenen, Gerritsen, Peppelenbos, Winkelaar, Holsappel, Koning en ten Broeke
Wissels: Karrenbelt, Nijs, Rellum, Berends, Schepers en Reijnen.

KELSON RAVEN(r) en JODI de BOER(l)

asv Dronten leek gewaarschuwd voor WVF, dat graag druk naar voren geeft en begon de Zwollenaren vanmiddag daarom meteen zelf onder druk te zetten. Het team, wat vorige week controle had, maar ook wat vermoeid en soms tam oogde, liet in de beginfase een heel ander beeld zien.
Remon Kroes zat er kort op, op het middenveld en veroverde de bal, waarna Jodi de Boer met een schot net over het doel schot.
asv Dronten hield druk en kreeg een aantal mogelijkheden, maar een goal bleef in de openingsfase nog uit.

Helaas kreeg asv Dronten al snel een domper te verwerken, omdat Rihairo Meulens zich geblesseerd moest laten vervangen.

Ondanks de domper was asv Dronten het eerste half uur de bovenliggende partij en WVF kwam maar heel spaarzaam van de eigen helft af. Door deze druk viel ook de eerste goal. Kevin, zeer bedrijvig, pakte de bal simpel van de voet van een verdediger van de Zwollenaren af en liet daarna de keeper kansloos. 1-0!

WVF kende wel een paar uitvallen, en bij één daarvan leek de gelijkmaker op het bord te komen, maar met een lob over Jordy Verburg heen, belandde de bal op de lat.

Hierna was het opnieuw asv Dronten met Jodi de Boer, die met een schot de keeper bijna verraste, maar deze kon de bal nog net uit de kruising plukken. De corner die hierop volgde bood Kevin een geweldige kans, maar van dichtbij schoot hij over.

Rust 1-0.

met een uiterste inspanning...

Na rust kwamen Florijn Diepstraten, Yanick Leichtenberg en Bas Maljaars in het veld. De verse krachten maakten asv Dronten er zeker niet minder op en al na 2 minuten werd de 2-0 op het bord gezet. Een corner van Yordi werd afgeslagen, Bob lette goed op en schoot de afvallende bal tegen de touwen: 2-0!

asv Dronten rook bloed, maar kreeg helaas een tegengoal te verwerken. Een indraaiende vrije trap belandde op het hoofd van één van de Zwolse aanvallers en viel binnen: 2-1.

Het leek erop, dat WVF door de goal weer geloof kreeg in een goede afloop. De mannen uit Westenholte hielden de bal ineens beter in de ploeg en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Een grote kopkans voor WVF werd net naast gekopt. asv Dronten was gewaarschuwd.

asv Dronten probeerde de druk weer op te voeren en bijna was het Bob Breemhaar, die zijn tweede van de middag binnen schoot, maar op aangeven van Bas Maljaars schoot hij tegen de keeper op.

Opnieuw een vrije trap van WVF zorgde voor de gelijkmaker. Een prachtige trap richting de verre hoek kon niet gekeerd worden door Jordy Verburg: 2-2.
Een hete slotfase leek op handen. Beide ploegen waren nu meer aan elkaar gewaagd, dan in de eerste helft, toen asv Dronten duidelijk de betere was.

BOB BREEMHAAR geeft het laatste tikje...

Nadat hij eerder op de keeper schoot, was het nu wel raak voor Bob Breemhaar. Een aanval samen met mede-invaller Yanick Leichtenberg leidde tot de 3-2. Leichtenberg tikte de bal langs de keeper, waarna het voor Bob Breemhaar een koud kunstje was de Drontenaren opnieuw op voorsprong te zetten. Na deze voorsprong bracht trainer Posthuma, Martijn Timmer en Fabian van der Meijden nog binnen de lijnen om zo de overwinning over de streep te trekken.

Beide ploegen probeerde het net nog te vinden in de laatste minuten, maar het was uiteindelijk asv Dronten, die zijn 3e overwinning van deze voorbereiding wist te behalen. Een keurige overwinning, mag wel gezegd, op een ploeg, die vooraf toch wel enigszins gevreesd werd!

Zeker de eerste helft mag goed genoemd worden, van Dronter zijde, in de tweede helft waren asv Dronten en WVF meer aan elkaar gewaagd, ook getuige de stand van de 2e helft: 2-2!

RÉMON KROES

Al met al een voorbereiding waarmee met vertrouwen toegewerkt kan worden naar volgende week, want dan is het om het ‘echie.’
Er zal dan om 15:00 uur worden afgetrapt in Lelystad bij vv Unicum voor de eerste bekerwedstrijd van het seizoen. We zien u allen graag daar!

AvL