Na twee prima wedstrijden tegen ZAC en SV Epe, kreeg asv Dronten zaterdag te maken met de eerste echte krachtmeting tegen 1e klasser vv Nunspeet. vv Nunspeet had sv EPE en ZAC getrakteerd op duidelijke nederlagen en het was vooral oppassen voor Vincent Huisman, hij schoot tegen SV Epe 5 keer raak.

asv Dronten startte met:
Bindenga, Breemhaar, Maljaars, Diepstraten, Kroes, Timmer, Siebelink, van der Meer, Schols, Stenekes en Woertink.
Op de bank namen plaats: van Velthoven, Meulens, de Boer, Breukelman, Brouwer en Leichtenberg.

Rémon Kroes ruimt op
Bas Maljaars in duel

 

Beide ploegen wisten natuurlijk al dat ze door waren naar de volgende ronde, dat kan de reden zijn van een start waarbij er weinig gebeurde voor de beide goals. Slechts een redding van Alex Bindenga op een poging van Nunspeet was noemenswaardig.
In de 20e minuut dan een eerste echte wapenfeit. Yordi Schols stuurde Dinand Woertink weg, die opnieuw een basisplaats had gekregen van trainer Posthuma, hij schoot, hard, maar helaas naast de goal. 
Na een half uur was het aangever Schols zelf, die door Jeroen van der Meer alleen voor de keeper werd gezet, maar hij schoot tegen de doelman op. 

De wedstrijd kabbelde voort en beide ploegen hielden elkaar eigenlijk in de houtgreep, tot de 40e minuut. Martijn Timmer kwam goed door op links, zette de bal prima voor en de bal werd door van der Meer hard tegen de onderkant van de lat gekopt. Kans voorbij, zo leek het, maar Yordi Schols was er als de kippen bij om de rebound binnen te leggen: 1-0! Niet lang hierna volgde het rustsignaal.

Jeroen van der Meer kopt de bal ....
via doelman en lat komt de bal in bezit van Yordi Schols voor de 1-0

Na rust kwam vv Nunspeet meer en meer uit haar schulp. Rik liet zich wegzetten door de spits van vv Nunspeet, die vervolgens Bindenga op zijn weg vond. Niet veel later kwam Bindenga te ver zijn doel uit, waardoor Nunspeet van afstand in de open goal kon schieten, maar de bal belandde op de buitenkant van de paal. 
Tussendoor kreeg Jeroen van der Meer nog een goede kans, maar zijn schot werd gered door de Nunspeter goalie.asv Dronten leek gewaarschuwd en begon meer druk naar voren te geven. Dit leidde tot een kans voor van der Meer, die net langs de paal schoof. Ook Yordi Schols kreeg de mogelijkheid, opnieuw alleen voor de keeper, maar helaas lukte het hem niet af te ronden.

Yordi Schols stuit wederom op de doelman

De wedstrijd kabbelde opnieuw voort en ondanks enkele kansen, was het voor de toeschouwers niet bepaald een spektakelstuk.

Vanuit het niets was er dan ineens de ingevallen Rihairo Meulens. Hij bediende Bas Maljaars, die wel raad wist met dit buitenkansje: 2-0, asv Dronten op rozen!

 

Bas Maljaars voor de 2-0
Aangever Rihairo Meulens is tevreden terwijl Bas Maljaars juicht

Het einde van de wedstrijd naderde en asv Dronten leek de pot professioneel uit te gaan spelen, een ongelukkig moment in de 16m bracht daar verandering in. De scheidsrechter zag een handsbal van Rik Breemhaar en legde de bal op de stip. 
Vincent Huisman nam plaats achter de bal en schoot de bal feilloos langs keeper Bindenga: 2-1.

Echt spannend werd het echter niet meer en zo won asv Dronten van 1e klasser Nunspeet en mag het met vertrouwen toezien naar de kraker in de 1e competitieronde. Volgende week thuis tegen vv Unicum.

AvL