asv Dronten speelt aanstaande zaterdag dan eindelijk weer een officiële competitiewedstrijd. En in speelronde 1 komt gelijk buurman vv Unicum op bezoek.

Unicum, Batavia en asv Dronten lieten al eerder zien, dat ze allemaal de ambitie hebben om richting de 1e klasse te gaan, maar Corona gooide elke keer roet in het eten.


Nu lijkt het er op, dat we dan echt weer op weg gaan om een volledige competitie te gaan afwerken en om dan te beginnen tegen een kampioenskandidaat mag oprecht een opgave genoemd worden. 

Toch beginnen beide ploegen anders aan competitieronde 1. vv Unicum werd uitgeschakeld in de beker, door nederlagen tegen Doskampen en WVF. Tussendoor werd er wel gewonnen van Wijhe, maar dit bleek onvoldoende om door te bekeren.


En dat terwijl op papier Unicum toch een mooie selectie voor de dag tovert. Met Cees Toet hebben ze een oud prof, die al langer het beton onder de selectie is, hij weet achterin de boel dicht te houden en zorgt voorin voor het nodige (kop) gevaar. Daarnaast herbergt de selectie ervaring in de persoon van Sefanja Davids en heeft het ook oude bekende Willem Jelle Bos en Quincy van der Leuv, die voor veel gevaar kunnen stichten.


asv Dronten daarentegen heeft de wind in de zeilen. De volgende bekerronde werd moeiteloos gehaald door drie overwinningen, waarbij met name de overwinning op eerste klasser Nunspeet tot de verbeelding sprak. Daarnaast creëerde asv Dronten kans op kans in eigenlijk alle wedstrijden en was er dus voor het publiek ook het nodige te genieten. En wat ook een mooi gegeven is, dat oud speler Niek Telgen, weer terugkeerde op het nest en Pim Breukelman en Dinand Woertink tekende als talenten hun eerste contract en sloten ook aan bij het eerste elftal!


Het vertrouwen is dus groot, maar een derby vraagt natuurlijk altijd iets meer dan vertrouwen en een goede voorbereiding! Hopelijk dat de jeugdige ploeg van trainer Posthuma ook wat gogme en strijd aan de dag zal leggen, in combinatie met het vertrouwen en het aanvallende spel, zou het dan zomaar een hele mooie start van de competitie kunnen betekenen!


Op het scherm bij sponsor Flipse is de aankondiging al mooi te lezen en we hopen dan ook, dat er veel mensen de weg naar het sportpark zullen vinden aanstaande zaterdag om ons Vlaggenschip naar een overwinning te zien varen!


Aftrap zaterdag op het burgemeester Dekker sportpark is om 14:30 uur.