Op een zonovergoten sportpark en met enorm veel support van beide kanten begonnen asv Dronten en Dos Kampen zaterdagmiddag aan een voor beide teams zeer belangrijke wedstrijd. asv Dronten in de strijd om een nacompetitie plek voor promotie, Dos Kampen in de strijd om nacompetitie voor degradatie te ontlopen. 

asv Dronten startte met de volgende 11 namen:

Bindenga, Telgen, de Brons, Brouwer, Veldman, Raven, Schols, Timmer, Kroes, van der Stoel en van der Vlag. 

Op de bank:

Meulens, van Velthoven, P. Breukelman, Bosch, de Boer en Siebelink.

Het doel vooraf was snel scoren, want de wedstrijden waarin Dos dit seizoen snel achterkwam werden vervolgens met grote cijfers verloren. En dit plan leek te lukken, want al in de 3e minuut lag de bal achter de keeper van Dos Kampen, maar helaas werd de goal afgekeurd wegens bal over de achterlijn.

In minuut 7 probeerde van der Stoel het voor de eerste keer, maar zijn schot werd verwerkt tot corner. De intenties van Dronten waren gelijk duidelijk! Richting minuut 10 deden de Kampenaren voor het eerst van zich horen. Na een corner wonnen zij de 2e bal, maar het schot wat volgde zeilde hoog over. Dos Kampen wachtte af en wilde profiteren van de fouten van de Drontenaren. 

Na balverlies in de 11e minuut lukte dit, in de counter kwam de bal wat gelukkig bij topscorer Allan Bakker, hij schoot, Alex Bindenga leek het schot te keren, maar de bal caramboleerde in de goal: tegen de verhouding in 0-1!

Op een gortdroog en traag veld, liet asv Dronten de koppies niet hangen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Veldman legde de bal op het hoofd van Timmer, maar deze kopte over en na een mooie aanval belandde even later de bal bij Kroes, maar die produceerde een schot, wat niet hard genoeg was om de keeper van Dos te verrassen. 

In de 20e minuut een cadeautje. De keeper van de Kampenaren speelde de bal in de voeten van Dylan van der Stoel, die hier enigszins van schrok, maar de bal wel in het lege doel wist te schuiven: 1-1. De ploegen weer op gelijke hoogte!

Niet lang hierna een hoge bal die bij de 2e paal belandde en door van der Vlag met een volley richting doel werd geschoten, maar hij raakte slechts het zijnet!

Na de 1-1 bleef Dronten de bovenliggende partij, maar zorgde het feit, dat Dos Kampen slechts de boel dicht probeerde te houden, dat de wedstrijd een wat saai karakter kreeg. In minuut 33 kreeg Dronten een vrije trap te nemen, maar deze leidde niet tot een kans.

Dos Kampen kwam in minuut 35 even gevaarlijk opzetten en Allan Bakker leek zichzelf een kans te verschaffen, maar hij nam de bal niet goed aan, waardoor de kans strandde in schoonheid. 

Met nog 10 minuten te gaan voor de pauze liet van der Stoel weer van zich horen, hij speelde zich knap vrij, maar de keeper was scherp op het schot wat hij loste. Ook Martijn Timmer kreeg een grote kans. Op de 5 meter kreeg hij de bal vrij, maar de verdediger van Dos bracht hem net genoeg uit balans, waardoor schieten net niet lukte. 

Het slotakkoord was voor Dos Kampen, en niet verrassend was het Allan Bakker, die een kans kreeg, alleen voor de keeper faalde hij, hoewel een evt. goal niet had geteld, omdat de scheidsrechter floot voor buitenspel.

 

Rust 1-1

In de tweede helft kwam Lucky Akot in het veld bij Dos Kampen. De oud asvd-er werd luidkeels toegezongen: ‘Lucky is een Drontenaar!’ wat een glimlach op zijn gezicht deed verschijnen. 

De tweede helft werd er niet één die de boeken in zal gaan als memorabel: het spel lag veelvuldig stil vanwege blessurebehandelingen en ook het warme weer en stroeve veld hielpen niet mee.

 

Al in minuut 46 mocht van der Stoel op avontuur gaan. Hij kopte de bal over de uitkomende keeper, maar hij kon de aanval helaas geen vervolg geven. 

10 minuten later een botsing tussen de keeper en zijn verdedigers. Hij bleef een tijd op de grond liggen, werd behandeld, maar moest de strijd staken. 

pas in minuut 65 weer wat opwinding. Lucky Akot beging een overtreding op Martijn Timmer, de vrije trap van Kroes leverde vervolgens nietst op. asv Dronten wilde wel, maar tot een grote kans kwam het eigenlijk niet. Van der Vlag was inmiddels vervangen door Rihairo Meulens. Trainer Posthuma zou uiteindelijk 5 wissels doorvoeren, noodzakelijk ook met het warme weer. Breukelman, Bosch, Siebelink en de Boer kwamen het veld in en Veldman, Telgen, Raven en Timmer maakten de 90 minuten niet vol. 

De ingevallen Meulens kreeg de bal op een presenteerblaadje via een prachtige crosspass van Brouwer, maar hij wist helaas de keeper net niet te verschalken. asv Dronten probeerde zich meer en meer onder het reactievoetbal van Kampen uit te voetballen en het was wachten op een grote kans. 

Ondertussen was het Dos Kampen, die één van haar spaarzame uitvallen liet noteren, maar de Brons lette uitstekend op en verijdelde de aanval. 

De laatste 10 minuten gingen in en ondanks dat asv Dronten het wel probeerde leek een 1-1 eindstand in de maak. Een stand waar Dos Kampen op dat moment voor tekende. Pim Breukelman vond Meulens, maar zijn schot ging net over. 

5 minuten voor tijd deed asv Dronten wat het al vaker heeft gedaan, toeslaan in de slotfase. Na een overtreding op zo’n 20 meter van de goal, gaf de scheidsrechter voordeel en leek aanvoerder Schols neergelegd te worden in het strafschopgebied. Waar heel Dronten schreeuwde om een penalty, fluitte de scheidsrechter alsnog voor de overtreding voorafgaand. 

Pim Breukelman ging achter de bal staan, schoot de bal over de muur en de stuiter vlak voor de doelman was deze te machtig: 2-1!

Het sportpark ontplofte!

In minuut 88 volgde nog een bal op de lat boven Bindenga, maar er was al gefloten voor buitenspel en daardoor kwam asv Dronten niet meer in gevaar. Wel had Rihairo Meulens de overwinning nog meer glans kunnen geven, maar tweemaal schoot hij de bal vanaf rechts net naast de verkeerde kant van de paal.

En zo was Pim Breukelman precies een jaar geleden man of the match en mocht hij zich dit jaar kronen tot matchwinnaar!

 

Een geweldige prestatie van Posthuma en zijn team, die voor de vijfde opeenvolgende wedstrijd als winnaar uit de strijd kwam en zo alle zicht behoudt op de nacompetitie voor promotie. 

 

Met nog twee wedstrijden te gaan en 4 punten voorsprong op nummer 4 WHC, kunnen we de nacompetitie ruiken.

Plek 3 betekent een plek in deze nacompetitie, plek 2, die ook nog in zicht is, betekent zelfs de eerste ronde van de nacompetitie overslaan. 

Daarnaast doet asv Dronten nog volop mee in de 3e periode. Met Quick ’20 en Hulzense boys staat het daarin gelijk in punten!

We gaan ons opmaken voor een fantastische apotheose met volgende week KHC uit, en we sluiten de week daarna de competitie af thuis tegen SVZW.


AvL