Nog 3 wedstrijden te spelen en dan zit de competitie erop, of………

De competitie is in alle hevigheid ontbrand en gaat richting een ongekend kookpunt, dus eigenlijk zeggen we: mis vanaf nu niks meer!

 

Aanstaande zaterdag startend met de thuiswedstrijd tegen Dos Kampen. De Kampenaren redden het vege lijf vorig seizoen nog maar net, door op de laatste speeldag het broodnodige punt tegen SVI binnen te halen. Een zucht van verlichting was te horen in Kampen bij de Poelänten!

En nu 3 wedstrijden voor het einde van de competitie, ontvouwt zich hetzelfde scenario. 

Dos staat op een 10e plek, en blijft dat zo, dan zal er nacompetitie gespeeld moeten worden om in de 1e klasse te kunnen blijven. 

Samen met Achilles, Noordscheschut, DZOH en Hulzense Boys gaat er gestreden worden om dit te ontlopen.

 

Aan de andere kant kan Dos Kampen ook een rol gaan spelen in de 3e periode. Dat is de prijs waar ons vlaggenschip op aast!

asv Dronten strijdt met Quick ’20, dat al een periode in handen heeft, Hulzense Boys , Go Aheadkampen (en DZOH) om het felbegeerde ticket voor de nacompetitie voor promotie. Laat Dos Kampen haar laatste wedstrijd nou net spelen tegen Hulzense Boys en de buurman Kowet!

 

Duidelijk is dat er dus op vele fronten gestreden wordt en er overal belangen zijn. 

 

Dos Kampen won vorige week in extremis van Achilles met een winnend doelpunt, waar nog steeds over wordt nagepraat: was de bal nu wel of niet over de doellijn? Scheidsrechter van dienst oordeelde van wel, en sportpark de Maten ontplofte. En het was niet verrassend, dat de doelpuntenmakers Beuling en Bakker waren, zij zorgden dit seizoen gezamelijk voor 60% van doelpunten van Dos. Een duo om op te letten dus.

 

asv Dronten zit in een flow, won haar laatste 4 wedstrijden en met enig fortuin weet het zich zelfs nog te mengen in de kampioensstrijd. Een prachtig seizoen willen Posthuma en zijn team natuurlijk in stijl afsluiten. Daar gaan we voor. 

De temperaturen richting zaterdag stijgen figuurlijk, maar ook letterlijk, dus alle reden om te komen genieten van een héérlijk voetbalmiddagje!

 

asv Dronten – Dos Kampen vangt om 14:30 uur aan op het burgemeester Dekker sportpark in Dronten

 

AvL