asv Dronten kende afgelopen zaterdag een hele pijnlijke middag. Ondanks het aantal afwezigen hoopte de Drontenaren de zure nederlaag in blessuretijd tegen Quick ’20 een week eerder, weg te spoelen met een overwinning, maar daar kwam helemaal niets van terecht. 

 

Zoals gezegd moest trainer Posthuma een hoop spelers missen:

Telgen, van der Vlag, Veldman, de Brons, Diepstraten en Raven ontbraken.

 

Zo startte Dronten met:

Bindenga, Brouwer, Kroes, Leichtenberg, Meulens, Timmer, Siebelink, Schols, L. Breukelman, P. Breukelman en van der Stoel.

 

Een zeer dun bezette bank met:

de Boer, Verburg, Frankvoort en Bosch.

Waar in de uitwedstrijd Wilbert Wessels van een blessure terugkwam en het moest doen met een korte invalbeurt, was de spits van Go Ahead nu vanaf de aftrap aanwezig en dat hebben ze in Dronten geweten. Na amper 2 minuten was de eerste de beste aanval gelijk raak. 0-1 Kampen en het bedachte strijdplan kon gelijk de prullenbak in. Na de nederlaag van vorige week in blessuretijd, opnieuw een enorme klap voor Posthuma en zijn mannen. 

asv Dronten probeerde de rug te rechten en slaagde hier ten dele in: een vrije trap van Meulens belandde in de 10e minuut op de paal en de rebound van Leichtenberg werd door de keeper uitstekend gepareerd. 

Ondanks de goede bedoelingen stond er de eerste helft geen maat op Wessels, wat ook te maken had met zeer zwak verdedigen vrijwel op alle posities op het veld. In de 20e minuut kreeg Wessels de vrije doortocht en rondde zonder problemen af: 0-2!

Na een half uur spelen kreeg Go Aheadkampen in één aanval drie keer de kans om opnieuw af te ronden, maar Dronten werd gespaard.  10 minuten voor rust dan toch een sprankje hoop aan Dronter kant. Yanick Leichtenberg kwam door op links, gaf de bal voor, die door van der Stoel knap werd doorgekopt. Hij stelde daarmee Timmer voor een niet te missen kans en die liet de kans dan ook niet onbenut: asv Dronten leefde weer, 1-2!

Laurens Brouwer leek asv Dronten zelfs weer helemaal in de wedstrijd te helpen met een afstandsschot, maar de keeper kon de bal net uit de hoek wegtikken. En net als je denkt dat er hoop is, valt de bal aan de andere kant in het netje. Een houdbaar schot werd door (opnieuw) Wessels op goal geschoten, Bindenga kreeg de handen er nog tegen aan, maar ondanks dat, hobbelde de bal in het doel. 

En 1 minuut voor rust was alle hoop vervlogen.

De bal werd voor gegeven en leek een makkelijke prooi voor de altijd zo betrouwbare Bindenga. Hij tastte mis, deed dat opnieuw toen Wessels teruglegde en daarna was het een koud kunstje voor Kowet om de bal binnen te schieten. ruststand: 1-4!

Na rust had Dronten niets meer te verliezen en gooide het de schroom enigszins van zich af, maar veel te laat. Martijn Timmer schoot een bal net over, Nick Siebelink loste een vlammend schot, die werd gered, en uit de daarop toegekende corner kopte Yanick Leichtenberg over. Als klap op de vuurpijl raakte Meulens, net als in de eerste helft de paal, maar scoren lukte de Drontenaren niet. 

Het was Go Aheadkampen, die rustig afwachtte, niet in paniek raakte en na al de kansen van Dronten, één kans nodig had om de score nog verder op te voeren. Een ziedend schot belandde achter de verbouwereerde Bindenga: 1-5!

Een absolute off-day voor asv Dronten, waarbij iedereen volledig door de ondergrens zakte. En uiteraard kende Posthuma vele afwezigen, maar de spelers die er wèl waren zouden prima in staat moeten zijn Go Aheadkampen partij te bieden of zelfs te overmeesteren, maar daar kwam het team absoluut niet in de buurt!

Een zeer pijnlijke nederlaag en de tijd van naar boven kijken lijkt even voorbij. KHC en Go Aheadkampen hijgen nu heel hard in de nek van de Drontenaren en WHC, Quick ’20 en SVZW raken verder uit beeld.


Het zal deze week een kwestie van wonden likken worden, de vinger op de zere plek leggen en daarna op naar Hulzense Boys. Een club die van haar laatste 4 wedstrijden er 3 won, en dus in zeer goede doen is! Een gewaarschuwd team……..


AvL

Yannick Leichtenberg werd gekozen tot man-of-the-match

Na afloop van de wedstrijd gaf trainer Patrick Posthuma in de business ruimte tekst en uitleg.

Volgens de interviewer Albert Bleijenberg had de trainer iets uit te leggen aan de toehoorders hoe deze wedstrijd niet liep zoals van te horen was gehoopt.