Na een busreis van 2 uur mocht asv Dronten zaterdag beginnen aan de nacompetitie voor promotie naar de 4e divisie. Het was één en al groen-wit wat er gloorde in Spijkenisse. 

asv Dronten startte met de volgende 11 man:

Bindenga, Raven, Telgen, Brouwer, Kroes, Leichtenberg, Timmer, Schols, Veldman, P. Breukelman en Bos.

 

Op de bank:

L. Breukelman, Meulens, de Boer, de Graaf, Verburg, van der Stoel, en Bosch. 

Al in de eerste minuut een waarschuwingsschot van Willem Jelle Bos. De man die vaak gevaarlijk is als invaller, mocht het vandaag vanaf het begin laten zien en deed dat meteen met een afstandsschot. Maar helaas trof hij geen doel. 

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, waarbij duidelijk was, dat Spijkenisse 10 technisch goed voetballende jongens op de mat had staan. 

Na een kwartier zonder verder echt grote kansen stond het 0-0.

5 minuten later een kans voor topschutter Yanick Leichtenberg, hij kopte op de lat, maar deed dit in buitenspelpositie. Weer 5 minuten later opnieuw Leichtenberg, die de bal koppend teruglegde, maar Kelson Raven schoot helaas over. 

Op het half uur weer een situatie waarbij Raven een hoofdrol vertolkte, ditmaal als slachtoffer. Een middenvelder van Spijkenisse kwam met twee benen hard in en mocht met geel zeker niet klagen. Raven kon gelukkig door. 

Hierna leek Spijkenisse wel wakker geschud, want er ontstonden wat kansen voor de Zuid-Hollanders. Een schot vanaf de 16 werd gelukkig goed geblokt door Telgen, waardoor Bindenga opgelucht adem kon halen. 

Na meerdere mogelijkheden voor Spijkenisse en een schot in het zijnet van Laurens Brouwer, mochten de teams met 0-0 de thee op gaan zoeken. 

 

Na rust bleven Timmer en Bos in de kleedkamer achter, Meulens en de Boer waren hun vervangers. En waar nog lang niet al het publiek zijn of haar plekje weer had ingenomen, lag de bal al in het net. Een lage voorzet werd niet goed verwerkt door Bindenga en zo kon Spijkenisse de 1-0 vieren. Een domper.

Maar asv Dronten hoefde niet lang te treuren, want een minuut later, Leichtenberg die de bal teruglegde op de 11 meter lijn en Pim Breukelman die via een verdediger zijn schot in het doel zag belanden. Stand weer gelijk!

De wedstrijd leek los, want in de 50e minuut een 1 op 1 situatie, waarbij Bindenga maar weer eens zijn klasse toonde en redde en een minuut later werd de bal zelfs van de Dronter doellijn gehaald. 

 

Ondanks dat na een uur de stand in evenwicht was, kreeg Spijkenisse wel een licht veldoverwicht. Ondanks dat het veldoverwicht steeds groter werd, toch een enorm kans voor asv Dronten, een voorzet werd gemist door Raven, vervolgens slim bij de tweede paal gelegd door Pim Breukelman en met een halve omhaal van Meulens helaas net naast de goal geschoten. De spanning steeg!

 

In minuut 72 kon de altijd zo betrouwbare Bindenga wel door de grond zakken. Waar hij probeerde de bal rustig weg te schieten, raakte hij ‘m verkeerd, zo in de voeten van de spits van Spijkenisse, die de bal vervolgens simpel binnen kon tikken: 2-1. asv Dronten kon weer in de achtervolging. 

De Drontenaren lieten de moed niet zakken en in minuut 80 was het Meulens, die de bal tegen de keeper aanschoot en wie anders dan Yanick Leichtenberg was er als de kippen bij om de 2-2 binnen te glijden! 

Diezelfde Leichtenberg moest 4 minuten later wel een gele kaart incasseren. 

 

asv Dronten probeerde wat druk te zetten en in de 87e minuut was het opnieuw Rihairo Meulens, die probeerde de keeper te verrassen, maar zijn schot bleek te zacht en was een makkelijke prooi voor de keeper. 

Vlak voor tijd nog een wissel bij Dronten. Luc Breukelman kwam binnen de lijnen, Mark Veldman ging naar de kant. 

Gescoord werd er niet meer, dus dat betekende 2 x 15 minuten verlengen. De spanning in Spijkenisse was om te snijden. Helaas moest asv Dronten al na 5 minuten opnieuw in de achtervolging. Het moet gezegd, een prachtig doelpunt van vv Spijkenisse.

Posthuma reageerde meteen en haalde Brouwer naar de kant voor Jeremy de Graaf. Een aanvaller voor een verdediger, alles of niks!


Diezelfde de Graaf leek Dronten een minuut voor het einde van de eerste helft van de verlenging op gelijke hoogte te brengen, maar de lat stond de gelijkmaker in de weg. 

Rust verlenging: 3-2 voor Spijkenisse. nog 15 minuten te gaan…….


Voor Posthuma en zijn mannen werd het alles of niks: Maikel Bosch en Dylan van der Stoel mochten hun opwachting maken. Alles op de aanval. Met hoge ballen probeerde Dronten het Spijkenisse lastig te maken en dat lukte. Yanick Leichtenberg zag een kopbal richting goal gaan, maar de keeper kon ternauwernood redden. De tijd tikte weg en vlak voor tijd was het de ingevallen Bosch die asv Dronten op 3-3 leek te gaan brengen, maar helaas…..net naast!


Na een heel mooi seizoen en een toetje, wat helaas heel snel op was, moest asv Dronten haar meerdere erkennen in de Groen-Witten van Spijkenisse. 

Jammer, maar niet getreurd, asv Dronten mag meer dan trots zijn op een prachtig seizoen en mag vol vertrouwen richting het nieuwe seizoen gaan kijken. 


Aan het adres van scheidend trainer Posthuma niets dan lof: dank voor de mooie jaren, en we zien je heel graag terug als trainer! Maar voor nu alle geluk en succes gewenst met vv Eemdijk!


Aan alle lezers, dank voor uw aandacht, en samen op naar het nieuwe seizoen!


AvL