asv Dronten staat voor een belangrijke twee weken. Aanstaande zaterdag komt de ploeg in vorm FC Horst op bezoek, een week later ontvangen de Drontenaren titelkandidaat Batavia ’90.


Eerst zaterdag dus, FC Horst. De ploeg uit Horst kunnen we betitelen als ‘een schommelploeg.’  De vereniging nabij strand Horst schommelt al jaren tussen de 1e, 2e en 3e klasse. FC Horst wil graag net als asv Dronten met de eigen jeugd hogerop komen, maar ontvangt ook regelmatig spelers, die het bij bijvoorbeeld DVS ’33 niet redden, en zo wisselt het goeie seizoenen af met wat mindere.

Het huidige seizoen lijkt FC Horst een ploeg om terdege rekening mee te houden. Net als asvDronten schoot het al een aantal keer flink uit haar slof: 4-0 tegen VSCO ’61 en 5-1 tegen AVW ’66. 
Ook leek het Batavia ’90 op 1-1 te houden, maar in blessuretijd verloor het die wedstrijd toch nog. 


Voor Dronten geldt, dat het de competitie begon met een valse start tegen Veensche Boys, maar daar liet de ploeg zich niet door kisten. vv Lunteren en VRC werden van de mat geveegd met grote cijfers en daarom is het vertrouwen bij de Drontenaren groot. Dan is het zaak om met beide benen op de grond te blijven staan en als team heel scherp te zijn, zodat er geen gemakzucht in de ploeg sluipt.


We spraken eerder al Alex Bindenga en deze week de verrassing van deze competitie Yanick Leichtenberg. (zie interview op de site) Beiden spraken over de kracht van de ploeg en over het feit, dat asv Dronten voor promotie wil gaan.
asv Dronten kan de komende twee weken laten zien wat het daadwerkelijk waard is en hoe de verhoudingen liggen tegen mede titelkandidaten FC Horst en Batavia ’90.


Wat is het spijtig dat dit alles gebeurt zonder publiek, maar gelukkig mogen verslaggevers zich nog wel langs de kant bewegen en hopen we rond half 5 zaterdagmiddag het verslag van de wedstrijd asv Dronten – FC Horst hier te kunnen publiceren.