Op een koud en guur sportpark de Maten in Kampen, nam asv Dronten het zaterdagmiddag 10 december op tegen Doskampen. De ploeg uit Kampen haalt het beste in zichzelf naar boven tegen de ploegen in de bovenste regionen van de 1e klasse E. asv Dronten was daarom op voorhand gewaarschuwd. 

Leuk detail was het weerzien met oud asvd-er Lucky Akot. (hij startte op de bank)

 

asv Dronten startte met de volgende 11 namen:

Bindenga, Brouwer, Diepstraten, Kroes, Timmer, Breukelman, de Brons, Woertink, Schols, Siebelink en Leichtenberg.

 

Op de bank:
van Velthoven, de Boer, van der Vlag, Meulens en Telgen

De start van de wedstrijd was vooral aftasten. Waar met de kou je mocht verwachten, dat de spelers over het veld zouden razen om warm te worden, gebeurde dit niet. Beide teams keken de kat uit de boom en probeerden elkaar uit de tent te lokken. 

Na een kwartier enige opwinding voor de goal van de Poelänten. Martijn Timmer zette voor, Yordi Schols kopte de bal net voorlangs. 

Weer 5 minuten later was het Pim Breukelman die zichzelf prima vrijspeelde en aanlegde voor een schot, de keeper van Doskampen was op zijn hoede en tikte de bal over. 

De wedstrijd kabbelde voort en kon de toeschouwers, die de akelige kou hadden getrotseerd, maar moeizaam bekoren! Echt warm werd men niet van het eerste half uur. 

Vlak voor het verstrijken van het half uur, was het toch DOSK die er gevaarlijk uit kwam. Florijn Diepstraten herkende het gevaar en onderbrak de veelbelovende aanval. Dit kwam hem op een terechte gele kaart te staan. 

Uit de toegekende vrije trap wist Doskampen vervolgens geen gevaar te stichten. 

Los van enkele matige schoten en wat kleine mogelijkheden kwamen beide ploegen niet en zo mochten de supporters na 45 minuten met een 0-0 de warme kantine opzoeken. Hopende dat de tweede helft voor meer vuurwerk zou gaan zorgen!

Om dat vuurwerk tevoorschijn te toveren wisselde Patrick Posthuma drie spelers: Timmer, Breukelman en Woertink bleven in de kleedkamer achter, in het veld kwamen van der Vlag, Telgen en de Boer. 

En vuurwerk leek er gelijk te komen. Yanick Leichtenberg stormde het strafschopgebied binnen, werd gehaakt, maar de scheidsrechter wuifde het incident weg. 

 

asv Dronten wilde door en in de 50e minuut was het invaller van der Vlag die van zich deed spreken. Van een behoorlijke afstand legde hij aan, maar de bal verdween naast het doel. 

Ook Doskampen liet van zich horen. Na een prima voorzet kon de spits van Doskampen inkoppen, maar Alex Bindenga stond prima geposteerd en redde de poging. Ondertussen deed de schemer, gecombineerd met mist, haar intrede en werd het zicht, zeker voor het publiek steeds minder. De lichtmasten moesten al vroeg aangezet worden. 

Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. Doskampen kon haar faam als reuzendoder niet waar maken en asv Dronten had moeite het spel te maken en gaten te creëren in de defensie van de Kampenaren. En zo was het, dat tot aan de 70e minuut weinig spectaculairs gebeurde. 

Een dood spelmoment bracht verandering. 

Een vrije trap op een onschuldige plek werd door aanvoerder Yordi Schols in het doelgebied gebracht en tot verbazing van iedereen verdween de bal in eigen doel via de rug van de doelman na een foute terug kopbal van een verdediger van Doskampen. 0-1!

asv Dronten voelde dat wel eens een heel gelukkige, maar daarom niet minder belangrijke overwinning kon gaan opleveren en probeerde de wedstrijd over de streep te trekken. Waar asv Dronten de voorsprong wilde behouden, wilde Doskampen er natuurlijk een 1-1 uit proberen te slepen! Spanning verzekerd. 

Maar, van echte spanning was eigenlijk geen sprake meer. asv Dronten bleef overeind, DOS leek onmachtig om echt gevaarlijk te worden. 

 

In de 85e minuut wisselde asv Dronten nog een frisse aanvaller, voor een moegestreden aanvaller. Yanick Leichtenberg mocht naar de kant komen, terwijl Rihairo Meulens zijn intrede deed. 

Gelukkig voor alles wat Dronten heet, ontstond er niet dezelfde spanning als de avond ervoor en zo kon asv Dronten een toch wel hele mooie eerste seizoenshelft, als promovendus, positief afsluiten: een (gelukkige) 0-1 overwinning en een prima 3e plaats!


asv Dronten mag even gas terug nemen om zich daarna voor te bereiden op een pittige herstart van de competitie op 21 januari, uit bij SVZW.


AvL