Beter nooit dan laat?

Het jaar 2023 is nog maar net voorbij of het jaar 2024 is alweer begonnen. Niet alleen vliegtuigen en vliegen vliegen (logisch, daar zijn ze voor gemaakt), ook de tijd raast door. Een terugblik op het jaar dat achter ons ligt, ligt voor de hand. Laten we het jaar 2023 doornemen. Uiteraard zullen vele vergeten groenten (zoals daar zijn: pastinaak, schorseneren, aardpeer, meiraap, raapstelen, koolrabi, koolraap en postelein) niet aan de orde komen. Er is niets menselijker dan vergeetachtigheid. Zo vergat een vergiet deze toespraak te houden tijdens de niet georganiseerde nieuwjaarsbijeenkomst van onze vereniging.

Wat is er afgelopen jaar allemaal gebeurd? Wat hebben we bereikt? Het jaar 2023 begon in januari. Niet iets om u over te verwonderen, een jaar begint wel vaker in januari. Op 1 januari kregen we te maken met plotselinge prijsverhogingen in de kantine. Op zich helemaal geen probleem. De kantine was op 1 januari toch gesloten. Van die prijsverhogingen merkten we aldus niets. Het publiek bleef dit jaar komen en de tap en de keuken bleven vrijwillige overuren draaien. Opvallend was wel de leegloop van de kantine toen er na een wedstrijd van het eerste elftal een zanger optrad.

Ook opmerkelijk is de mysterieuze verdwijning van tweehonderd trainingsballen uit het ballenhok. Omdat op elke bal een hoedje past, verdwenen er dientengevolge ook tweehonderd hoedjes uit hetzelfde ballenhok. Komt u ergens in het dorp een ‘bal met een hoedje op’ tegen, waarschuwt u ons dan onmiddellijk.

We groeien groter en konden het dertienhonderdste lid verwelkomen. Hierbij moet opgemerkt worden dat mogelijk in het jaar 2024 opnieuw het dertienhonderdste lid verwelkomt mag worden. Enige uitleg is hier noodzakelijk. Men heeft ontdekt dat op de huidige ledenlijst namen vermeld staan van mensen die al jaren geen lid meer zijn van de vereniging. Momenteel wordt de lijst opgeschoond, zodat Wim de Wolf, die in 1977 de officiële opening van de kantine verrichte en vlak daarna uit het dorp vertrok, niet langer als lid vermeld wordt.

Het woord van het jaar 2023 is NIEUW. Er werd een nieuwe hoofdtrainer benoemd, er heeft zich luidkeels (de decibellen van de omroepinstallatie worden tot ver in het dorp gehoord) een nieuwe omroeper gemeld. Nieuw is ook dat de dartclub en de schaakclub een plaatsje hebben gevonden in ons clubgebouw. Er waren dit jaar besprekingen voor de aanleg van een nieuw sportpark, het allermooiste sportpark van Flevoland en verre omstreken. Wat dacht u van de nieuwe jeugdstructuur bij onze vereniging? En heeft u het nieuwe led scorebord al gezien? Nieuw zijn de verre reizen voor ons vlaggenschip. Het aller vreemdste nieuws was echter het onbegrijpelijke feit dat er na meerdere waarschuwingen toch herhaaldelijk fietsen van uitspelende teams werden geparkeerd bij het gebouw van ballenbak Funzone. Niet doen. Ik parkeer overigens wel mijn fiets bij Funzone … als ik daar ga spelen in de ballenbak. Ze hebben er namelijk hele leuke ballen met gele en rode hoedjes op. Conclusie: het woord NIEUW is geheel terecht gekozen tot woord van het jaar. Verder bleef overigens alles bij het oude.

Dan het absolute hoogtepunt van het jaar 2023. Tijdens een jeugdtoernooi op ons prachtige sportpark werd een record gebroken. Een groep vrijwillige hamburgerbakkers bakte die dag driehonderd hamburgers. Hulde.

En … voor ik het vergeet, wens ik u allen een voorspoedig en sportief 2024.

(een nieuwjaarstoespraak die nooit werd gehouden tijdens de niet georganiseerde nieuwjaarsbijeenkomst)

 

RvdP