asv Dronten neemt het in de eerste wedstrijd die echt ergens om gaat, gelijk op tegen een sterke opponent. 

De Drontenaren mogen zich gaan meten met de buurman vv Unicum in Lelystad.

 

De wedstrijd die gespeeld wordt om de knvb beker, zal zaterdag om 15:00 uur aanvangen in Lelystad en daarin kan asv Dronten laten zien wat het echt waard is. 

vv Unicum eindigde vorig seizoen bovenin en hadden de Lelystedelingen de laatste wedstrijd tegen de Merino’s in winst omgezet, dan hadden ze zichzelf nu 1e klasser mogen noemen. Maar niets is minder waar. vv Unicum strijdt ook dit jaar mee in de 2e klasse en zal opnieuw een gooi naar het kampioenschap willen doen.

Dat zullen ze doen met o.a. oud asv Drontenaren Wesley de Klein en Willem Jelle Bos.

 

De start was voortvarend met een goede overwinning tegen TOV Baarn. 2-5 werd het in Baarn.
Daarna volgde FC Almere, de ploeg die door asv Dronten al werd verslagen. Met de kanttekening dat er veelvuldig gewisseld werd, verloor vv Unicum met 2-5.

 vv Unicum zal er gelijk willen staan en met superspits Cees Toet, en Willem Jelle Bos draaiend en kerend aan de zijkant, zal het aanvallend waarschijnlijk goed voor de dag komen.

 

asv Dronten kende een prima voorbereiding, met een flink aantal overwinningen en een wedstrijd tegen 1e klasser Doskampen, waarbij het de hele wedstrijd de controle had en uiteindelijk met 0-0 van het veld ging. 

 

Frank Damman, Jeroen van der Meer en Laurens Brouwer zijn nog altijd niet inzetbaar, maar verder heeft trainer Patrick Posthuma de zaken goed voor elkaar. asv Dronten zal, met het besef een sterke tegenstander te treffen, vol vertrouwen naar zaterdag toewerken.

 

De wedstrijd op sportpark de Schouw (Schouw 54-01) vangt om 15:00 uur aan.

 

AvL