Nu het eerste elftal in volle gang is om het prachtige seizoen een nog mooier vervolg te geven, spraken we met Florijn Diepstraten. Hij had een aandeel in dit mooie seizoen, maar moest helaas afhaken vanwege een blessure, een groot gemis. 
We zijn benieuwd hoe het met hem gaat en of we volgend seizoen weer op hem kunnen rekenen?

Bij Swift een lange periode geblesseerd geweest en nu bij asv Dronten was het ook weer raak. Neem ons nog even mee, wat er met je is gebeurd dit seizoen?

 

‘Dat klopt inderdaad, bij Swift heb ik 5,5 jaar geleden mijn kruisband afgescheurd en daarbij een gescheurde meniscus opgelopen. Het herstel liep voorspoedig en binnen 9 a 10 maanden stond ik weer op het voetbalveld. Tot en met afgelopen seizoen (2021 – 2022) heb ik pijnvrij kunnen voetballen. Tijdens de eerste seizoenshelft van het huidige seizoen begon dezelfde knie weer op te spelen. Het is lastig exact te bepalen hoe dit weer heeft kunnen opspelen maar via een MRI scan bleek dat er een operatie nodig was om de meniscus deels te verwijderen. De initiële verwachting was dat ik dit seizoen nog een aantal wedstrijden zou kunnen spelen, maar tijdens de operatie werd duidelijk dat er aanzienlijke schade aan het kraakbeen is. Toen was het besluit vrij snel gemaakt om het huidige seizoen vanaf de zijlijn te bekijken en de tijd te nemen voor de revalidatie.’

Is het je gelukt al de tijd van je revalidatie positief te blijven?

 

‘Direct na de operatie waren de artsen allesbehalve positief. Het negatieve advies van de artsen leidde in eerste instantie tot een teleurstelling maar al vrij snel daarna heb ik de knop kunnen omzetten om het herstelproces vol goede moed in te gaan. Helaas zal wel moeten blijken tijdens de revalidatie in hoeverre de knie zal herstellen en weer zal reageren op actief sporten (zoals voetbal). In mijn vorige revalidatie was er grotendeels zekerheid dat de knie zou herstellen en was er een duidelijke planning met een haalbaar doel. Dit proces heeft meer onzekerheid over het volledig herstellen en daardoor is het soms meer een achtbaan qua gedachten over het herstel.’

‘ Maar ik ben wel dicht betrokken gebleven bij de club en het eerste elftal waardoor de motivatie er iedere dag weer is om te herstellen en weer tussen de jongens op het veld te kunnen staan over een paar weken/maanden.’

De belangrijkste vraag natuurlijk voor jezelf, maar ook voor de supporters van asv Dronten: hoe gaat het nu met je?

En is er zicht op het weer kunnen spelen voor asv Dronten?

 

‘Op dit moment ben ik 4 maanden onderweg sinds de operatie en ben ik onder begeleiding van Frix een programma aan het volgen. Hopelijk kan ik binnen 1 a 2 weken weer voorzichtig op het voetbalveld hersteltrainingen gaan oppakken. Het blijft wel continu bekijken hoe de knie op een volgende stap in het revalidatieproces reageert. Voor nu heb ik mijzelf een doel gesteld om nog 2 maanden te revalideren om daarna voor mijzelf een besluit te nemen of het haalbaar is om de voetbalschoenen weer te gaan aantrekken. Ik moet de supporters (en teamgenoten/staf) dus voorlopig nog even in spanning houden maar ik kan ze verzekeren dat ik er alles aan zal doen.’ 😉

asv Dronten maakt een geweldig seizoen door, hoe heb jij dit beleefd vanaf de zijlijn?

 

‘Het is inderdaad een geweldig seizoen als promovendus in de 1e klasse waarin ik gelukkig nog wel een aandeel heb gehad, tot de winterstop. Het voetbal was misschien niet altijd even sprankelend maar door een solide basis en een hecht team (binnen en buiten het veld) hebben we veel wedstrijden over de streep weten te trekken. Het is denk ik wel typerend voor dit seizoen hoeveel wedstrijden we in de laatste 10 minuten hebben weten te winnen. Dat laat de spirit en het doorzettingsvermogen van dit team zien. Maar ik heb de afgelopen paar maanden ook een aantal hele mooie wedstrijden mogen zien vanaf de zijkant (denk aan SVI thuis en WHC uit).’
‘Al met al denk ik dat we met z’n allen trots kunnen zijn op het seizoen en wellicht zit er nog meer aan te komen …’

 

‘Daarbij moet ik wel zeggen dat ondanks het fantastische seizoen de euforie toch net iets minder is dan wanneer je zelf binnen de lijnen staat. Maar dat geeft juist weer motivatie om elke dag te revalideren om zo dezelfde euforie weer te kunnen ervaren vanaf het voetbalveld. ‘

Je hebt lange tijd niet kunnen spelen. Wat is er voor nodig om weer op niveau te komen. En stel asv Dronten promoveert: zie je op tegen het divisie niveau?

 

 

 

 

‘Het zou prachtig zijn als we inderdaad de stap zouden kunnen maken naar de 4e divisie. Voor het huidige team (en met de veranderingen in de selectie voor volgend jaar) zou het mooi zijn om onszelf te meten met het 4e divisie niveau. Zelf kijk ik alleen nog niet zo ver vooruit en focus mijzelf nu op zo fit mogelijk worden. Als het lukt om terug te keren op het voetbalveld dan zie ik vanzelf in welke klasse dat zal zijn.’

Ondanks dat het team het fantastisch heeft opgepakt, klonk je naam toch nog regelmatig langs de lijn, als een speler die gemist werd, wat wil je nog kwijt aan de supporters van asv Dronten?

‘Het team (en ook vooral Laurens als vervanger op ‘mijn plek’) heeft het uitstekend opgepakt. Dat valt met name ook te zien in het aantal keren dat we de ‘0’ gehouden hebben en het relatief weinig aantal tegen doelpunten dit seizoen. Maar het is goed om te horen dat de supporters langs de kant mij nog niet vergeten zijn ;-). Ik wil iedere supporter bedanken voor het meeleven tijdens het revalidatieproces vanuit mijn kant en het is daarnaast altijd leuk om met iedere supporter voor, tijdens en na de wedstrijd even een praatje te maken over het voetbal of andere zaken.’

 

‘Ik hoop uiteraard dat ik volgend seizoen niet meer tussen de supporters zal staan sta maar dat ik weer binnen de lijnen mag staan. Als dat niet zo zal zijn dan gaan jullie me uiteraard langs de lijn zien!’

 

‘Sportieve groet en tot snel,’

 

 

Florijn   

 

AvL