We spraken deze week met nieuwkomer Florijn Diepstraten. Een speler, die zich in de eerste weken bij asv Dronten zeer nadrukkelijk profileert. Benieuwd naar zijn verhaal en zijn ideeën over het komende seizoen van asv Dronten. 


Florijn, al jaren een vaste kracht bij Swift ’64, maar we begrepen dat je roots in Dronten liggen? Kun je wat meer vertellen over jezelf en je voetbalcarrière tot nu toe?
‘Dat klopt inderdaad. Bij Swift’64 werd zelfs al wel eens gedacht dat ik uit Swifterbant zelf kwam. Maar ik ben inderdaad opgegroeid in Dronten en mijn ‘voetbalcarrière’ ben ik gestart bij Reaal Dronten als klein jochie. In de B-junioren heb ik uiteindelijk besloten om naar asv Dronten te gaan, waarbij ik in die tijd met het divisie voetbal een hoop heb kunnen leren. Bij de overgang naar de senioren heb ik de overstap naar Swift’64 gemaakt waarvan ik al een aantal jongens kende. In deze tijd ben ik ook verhuisd naar Amsterdam (voor studie en inmiddels werk) waardoor ik nu nog steeds tussen Dronten en Amsterdam heen en weer pendel.  ‘

 

Wat was je reden de overstap te maken naar Dronten?
‘Ik heb altijd al in mijn achterhoofd gehouden om wellicht ooit een keer terug te keren bij asv Dronten. Voor mijn gevoel was er altijd nog het doel om een keer in het vlaggenschip te spelen van het dorp waar je bent opgegroeid. Na inmiddels 6 jaar leken voor mij alle puzzelstukjes te kloppen voornamelijk doordat er op dit moment een leuke en talentvolle groep staat en ik altijd een goede band heb gehouden met Patrick Posthuma. Er liggen namelijk op dit moment genoeg uitdagingen bij asv Dronten als team zijnde en voor mij persoonlijk.’

 

asv Dronten was blij Wilko Braam weer terug te zien, hij vormde een prima duo met Rik Breemhaar. Hem te doen vergeten zal niet makkelijk worden, toch lijk je je draai gelijk gevonden te hebben op zijn plek, hoe ging dit zo snel?
‘Het zal inderdaad niet makkelijk zijn om hem te vervangen door zijn ervaring en kwaliteiten die hij meebracht. Doordat ik weet wat er van mij als centrale verdediger verwacht wordt en ik al een aantal jongens uit de groep kende was het voor mij gemakkelijk om mezelf in te passen. Hopelijk lukt het om elke zaterdag hetzelfde te brengen, om zodoende een betrouwbare kracht te worden.’

 

Je bent opvallend aanwezig in het veld (sturend, coachend, stimulerend), knap voor een nieuwe jongen, is dat iets wat in je zit, wat de trainer van je verlangt of ben je gelijk aangestoken door het fanatisme van je kompaan achterin, Rik Breemhaar?
‘De positie van centrale verdediger is naar mijn mening het meest geschikt voor het ‘aansturen’ van een elftal in het veld. Vandaar dat ik de afgelopen jaren dat mijzelf eigen gemaakt heb om hierdoor van extra meerwaarde voor een team te kunnen zijn. Ik ben daarom ook blij dat de jongens het al snel als positief hebben ervaren. En daarnaast is de samenwerking met Rik Breemhaar tot nu toe ook goed en kan ik van hem leren wat er wordt verwacht in de 2e klasse (of hoger) als verdediger.’  

 

Even terug naar vorige week dinsdag, gelijk een wedstrijd tegen je oude club, jullie en jij walsten over Swift heen. Zelfs trainer Patrick kende geen genade voor zijn vader Henk. Na de wedstrijd leek Mark Veldman moeite te hebben de vraag van de Drontenaar te beantwoorden, de vraag of ze jou gingen missen? Was dat frustratie of een stukje voetbalhumor?
(https://dedrontenaar.nl/sport/video-mark-veldman-vol-vertrouwen-het-wordt-tijd-voor-meer-dan-nacompetitie)
‘Haha, ik denk geen van beide. Vanwege Corona was het voetballen bij Swift’64 abrupt tot een einde gekomen. Deze wedstrijd was daarom een leuk weerzien met oud teamgenoten op het veld en bekenden buiten het veld, het is dan wel extra prettig om met een (ruime) overwinning van het veld te gaan. Daarnaast klopt het inderdaad dat ik in mijn periode bij Swift’64 twee keer voor een relatief lange periode geblesseerd geweest ben en hebben ze dit prima kunnen opvangen. Maar wellicht had ik ze nog wel kunnen helpen bij een eventuele stap omhoog waar de club naar uitkijkt.’

 

Je sprak net al over grote uitdagingen voor asv Dronten en voor jou persoonlijk. Wat zijn je doelen met asv Dronten en voor jou persoonlijk?
‘De doelstelling van het team is denk ik al vaak voorbijgekomen in verschillende interviews: promotie naar de 1e klasse. Waarbij in de eerste 2 weken al wel snel duidelijk geworden is dat, ongeacht de tegenstander, hier een speelstijl met lef voor nodig is. Hier zijn we dus ook druk mee bezig in de voorbereiding. Voor mij persoonlijk wil ik graag binnen de lijnen van waarde zijn door een goede opbouw, niet te passeren verdediging en ondersteunen bij de aansturing van het elftal. Maar ook buiten de lijnen wil ik graag met het team, supporters en vrijwilligers een leuke band opbouwen.’ 

 

asv Dronten eindigde het vorige seizoen als tweede en er wordt nu al gesproken over promoveren, voel jij en jullie als team die druk al?
‘Als er iets wordt uitgesproken is er vanzelfsprekend druk om dit ook te behalen. En er mag ook verwacht worden met deze selectie dat er alles aan wordt gedaan om het uitgesproken doel te behalen. Tot slot denk ik ook dat er altijd een bepaalde druk nodig is om te kunnen presteren, en als dit niet van buitenaf komt dan zal dit vanuit jezelf moeten komen.’  

 

Florijn, bedankt voor dit interview!

Ik hoorde langs de lijn, dat er nu al wordt gesproken over een tandem achterin, een groot compliment, we hopen dat je deze lijn voort kunt zetten en een mooi seizoen en mooie toekomst bij asv Dronten mag hebben.


AvL