Aan het begin van dit seizoen heeft Conny Oosterkamp aangegeven aan het einde van dit seizoen te stoppen als sportverzorgster van de A selectie van asv Dronten. Conny heeft dan 10 jaar de A selectie (en veel meer) van asv Dronten op fysiek en mentaal gebied begeleid en gezorgd dat spelers op een gezonde en verantwoorde manier aan de wedstrijd of de training konden beginnen. In die 10 jaar heeft Conny veel spelers voorbij zien komen en met haar enthousiaste manier van werken met een lach, een traan of een schouderklopje mede gezorgd voor een goede sfeer binnen de selectie.

Ook onze vaste fysiotherapeut Jacco Hammer heeft aangegeven graag een stapje terug te doen in verband met een drukke praktijk en het feit dat hij niet alle donderdagen meer op de club aanwezig kon zijn. Door deze beslissingen zijn het bestuur en de T.C van asv Dronten op zoek gegaan naar vervanging die inmiddels (deels) is gevonden.

Met ingang van het seizoen 2023 – 2024 verzorgt Frix Fysio & Performance uit Elburg de begeleiding van de A selectie van asv Dronten. Frix is een jong en energiek bedrijf dat wordt geleid door Mathijs en Laurens Frik. Beide heren hebben hun sporen verdiend als speler in het amateurvoetbal en na een succesvolle studie is hun bedrijf al jarenlang een begrip op de Veluwe. Frix bestaat momenteel uit 18 jonge enthousiaste therapeuten die op het gebied van fysio, performance en leefstijlcoaching een uitgebreid scala aan werkzaamheden verrichten. Meten is weten en naast de innovatieve behandelwijze is er ook veel oog voor de wetenschappelijke benadering van een blessure en behandeling hiervan. De A – selectie van asv Dronten maakt hier dit seizoen al gebruik van in de vorm van fysieke testen met hartslagmeters en tijdspoortjes.

Naast de begeleiding van de A selectie van asv Dronten is het de bedoeling dat, in samenspraak, er wordt gezocht naar een sportverzorger die in de lijn van de behandelwijze van Frix, de selectie van asv Dronten op medisch gebied gaat verzorgen. Frix zal deze verzorger gaan begeleiden om conform hun werkwijze het beste uit de speler te halen. De vacature komt op de website van asv Dronten te staan.

Bestuur en T.C. zijn blijmet Frix Fysio & Performance een goede professionele partner te hebben gevonden en hoopt op een lange en succesvolle samenwerking.