asv Dronten nam het vanmiddag op tegen VVOG. De generale voor de competitiestart van volgende week zaterdag in Wierden tegen SVZW. Een interessant duel, met name omdat net bekend is geworden, dat Jeremy de Graaf volgend seizoen, vanuit VVOG, terugkeert op het oude nest in Dronten bij ons asv!

 

VVOG won vorige week met 0-4 bij csv Apeldoorn, dat uitkomt in de 4e divisie, dus een tegenstander van formaat vanmiddag. 

asv Dronten zelf startte de voorbereiding ook met twee keurige overwinningen op EHC uit Hoensbroek en Hatto Heim uit Hattem. 

 

De volgende 11 spelers mochten starten deze middag:

Bindenga, Telgen, Brouwer, Kroes, van der Vlag, de Boer, Timmer, Siebelink, Schols, Breukelman en de Brons. 

 

Daarnaast een goed gevulde en sterke bank:

van Velthoven, Verburg, Raven (!) Meulens, Veldman (!), van der Stoel, Bosch (!), Woertink en Frankvoort.

Veldman, Raven en Bosch terug van weggeweest! Leichtenberg en Diepstraten ontbraken.

Op een koud, winderig en nat sportpark de Strokel begonnen beide teams om half 3 aan de wedstrijd. Van het eerste kwartier werden beide supportersgroepen niet warm. Welgeteld één mogelijkheid viel er te noteren: een kopbal in het zijnet van VVOG. 

Vanaf het kwartier ging het tempo iets omhoog en het was in de 23e minuut VVOG, dat dit tempo omzette in een doelpunt. Vanaf links een uitstekende combinatie, die beheerst werd afgerond in de verre hoek. 1-0 VVOG. 

Gelijk hierna in de 25e minuut leek asv Dronten op gelijke hoogte te komen. Martijn Timmer was oplettend en dook vanuit het niets op tussen de verdediger en keeper, maar helaas was ook de keeper van VVOG oplettend en kon hij alsnog redding brengen op het schot van Timmer. 

 

Op het half uur was het opnieuw Timmer die zich liet zien. Schols kwam net tekort om zijn voorzet tot doelpunt te promoveren. 

asv Dronten had het zwaar, VVOG was de bovenliggende partij en de Drontenaren moesten  in de 40e minuut opnieuw capituleren.

Ondanks dat de onafhankelijk grensrechter voor buitenspel vlagde, mocht VVOG door. En met een kiezelhard schot in de kruising kwam VVOG op 2-0. 

De tegenstander en de tegenwind maakte het asv Dronten moeilijk om in de eerste helft onder de druk uit te komen. Ruststand 2-0

Waar asv Dronten hoopte vanuiit de rust de druk op VVOG wat te verhogen was het meteen VVOG, dat de wedstrijd op slot gooide, een schot in het dak van de goal was Bindenga te machtig en zo leek de wedstrijd gespeeld: 3-0!

Trainer Posthuma had zijn mannen opgedragen om hun huid duur te verkopen, die opmerking leek een langzame dood te sterven.

Maar niets bleek minder waar. Na een kans van Schols, was het Kroes die prima doorzette, de bal veroverde en Schols opnieuw een kans gaf, deze was niet te missen en zo stond het 3-1!


Posthuma wisselde drie man: Breukelman, Timmer en Telgen verlieten het veld, voor hen kwamen Meulens, Raven en Veldman. 

De wissels resulteerden gelijk effect. Nadat Kroes een enorme kans om zeep had geholpen op aangeven van Meulens, was het Meulens die Schols de diepte in stuurde en deze wist de bal perfect in de verre hoek te deponeren. asv Dronten deed weer volledig mee! 3-2!


Twee minuten later was het Raven, die zijn terugkeer leek op te luisteren met de 3-3, maar helaas schoot hij de afvallende bal van dichtbij hoog over!


Een kwartier voor tijd weer een wissel, en wel twee, van der Stoel en (eindelijk weer) Bosch kwamen binnen de lijnen voor de Boer en van der Vlag. 

En weer gebeurde er na een wissel wat je hoopt als trainer. Enige wanorde bij de tegenstander en het was opnieuw Yordi Schols die de hoofdrol opeiste! Hij kwam van buiten naar binnen, schoot, de bal werd aangeraakt door een verdediger en veranderde zo van richting, dat de keeper van VVOG kansloos was.

Ongelooflijk maar waar, asv Dronten kwam vanuit geslagen positie terug tot 3-3!


Los van een gele kaart voor Bindenga en ook Frankvoort en Woertink die het veld in kwamen voor uitblinker Schols en voor Nick Siebelink, gebeurde er niet veel meer. Beide ploegen namen uiteindelijk genoegen met de 3-3, waarbij asv Dronten de morele winnaar was!


Een geweldige opsteker voor Posthuma, die voor de tweede helft van de competitie een hele hoop te kiezen heeft!


Op naar de herstart van de competitie, volgende week in Wierden tegen SVZW.


AvL